Lisa Lemke

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam.

Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade, kreativa och glimtfyllda inställning till matlagning och recept-skapande i våra svenska mattidningar, dagstidningar och veckotidningar, men även i utländska tidningar. Lisa har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands i länder som USA, Tyskland, Australien, England, Finland och Norge. Hon har sedan 2011 spridit matglädje i tv, bland annat genom Sommarkväll på SVT, Grillmästarna och Mitt kök/Köket på TV4 som hon arbetat med sedan 2012. Hennes matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska inte vara svårt och inte behöva förknippas med någon form av prestige. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, och det är något som hon aktivt arbetar med.

Lisa, född 1981, växte upp i de småländska skogarna i det lilla samhället Skillingaryd. Efter nedslag i Skottland, Umeå och flera år i Göteborg bor och verkar hon sedan 2006 i Falkenberg. Den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg – som hon delar med man, två barn och massa djur – är basen för hennes verksamhet och här driver hon också de två krogarna Prostens pizza och Aska bbq som lockar folk från hela landet. Just prästgården där hon bor och driver Prostens pizza med sin man är också en stark punkt i hennes varumärke som bygger mycket på just konceptet ”Lisa på landet”, något av en Pippi Långstrump i köket.

Missa inte Lisa i SVT:s matprogramserie Timjan, tupp & tårta. Åtta program proppfulla med recept, inspiration och handfasta tips och trix för både vardag och fest.

Lisa är en uppskattad konferencier och moderator, inte bara i mat-sammanhang. Hon är känd för att sprida energi, showa och underhålla, men också för att hon är bra på att lyfta andra, på ett professionellt sätt hålla i trådarna, och ställa rätt frågor (hon är i grunden journalist). Lisa passar såväl på stora scener med större evenemang som med mindre publiker och arrangemang. Från gala till bönder!

Lisa är också en inspirerande föredragshållare där hon pratar om målbilder, drömförverkligande, hur man gör sig av med energi-tjuvar på jobbet, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid (vanligaste frågan Lisa får i intervjuer är just hur hon har tid till allt med både sin egen verksamhet, två krogar, småbarn, gård och en massa djur). Just det här med att gräva där man står och att profilera en matregion är inte bara något som hon konkret arbetar med, utan också något som hon föreläser kring, där hjärta och äkthet, värdskap och samarbeten är ledorden.

2017 utsågs Lisa till Årets Falkenbergare. Motiveringen från Näringslivet i Falkenberg till varför just Lisa vann priset lyder:

Med din passion för lokal matkultur har du haft en avgörande betydelse för att utveckla Falkenberg som matdestination. Du är en förebild skapar nya nätverk och samtidigt är en av Falkenbergs mest engagerade ambassadörer – var du än är, syns eller hörs.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Lisa på