Malin Persson

Malin Persson är en svensk influencer, programledare, bloggare, redaktör, inspiratör, kreatör och föreläsare.

I tre säsonger har Malin Persson varit programledare och redaktör för SVT succén Trädgårdstider – ett livsstilsprogram där Malin tillsammans med kocken Tareq Taylor, tv-profilen Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor inspirerar inom odling, återbruk, DYI, design och fantastisk mat.

Utöver sin redaktör- och programledarroll hjälper Malin Persson varumärken att på ett trovärdigt sätt inspirera och kommunicera med en selektiv målgrupp kring ståndpunkten att en hållbar livsstil är en vacker livsstil. Med en bakgrund som fotomodell på internationell toppnivå har Malin tillskansat sig erfarenhet, inspiration och kunskap från en rad tongivande kreatörer och varumärken, för att inte tala om alla de resor arbetet bjudit på. I modebranschen har Malin samtidigt fått uppleva en industri med en extrem slit-och-släng-kultur vilket ledde henne in på sin nuvarande karriärbana. Utgångspunkten för Malins verksamhet är frågan; Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och de har Malin massor av.

Malins talanger tillhandahåller en rad möjligheter för attraktiva samarbeten. Utöver att agera inspiratör i egna kanaler utför Malin Persson också uppdrag som kreatör, programledare, konferencier och föreläsare.

FÖREDRAG

”Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör kommer vi att behöva 4 jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck, tänk på att varje beslut du fattar kan påverka miljön. Vi måste alla försöka göra mer miljövänliga val och det gäller att börja där du står, i ditt hem!”

Som föreläsare i ämnet hållbar konsumtion, mode och livsstil bjuder Malin på sitt engagemang och sin kunskap på ett seriöst men underhållande sätt med många inslag av tips och idéer. Uppslag på föredrag nedan:

Klimatsmart och stilmedveten samtidigt, går det?

Om vi fortsätter att konsumera i den takt som vi svenskar gör kommer vi att behöva fyra jordklot. Det kan kännas hopplöst när man läser om överkonsumtionen av jordens resurser, men vi kan alla hjälpas åt att minska vårt fotavtryck. Måste en livsstil med samvetet intakt vara en tråkig mindre stilfull livsstil? Absolut inte. Det krävs bara lite nya idéer och av dem har Malin massor. Låt Malin berätta hur du kan tänka, handla långsiktigt och även inspirera till att våga vara kreativ och välja med hjärtat!

Personligt och klimatsmart – trend eller behov?

Hur skapar man ett harmoniskt, personligt och spännande hem som samtidigt är hållbart i längden? Går det ens att renovera hållbart? Det tål att tänkas på. Den mest miljövänliga renoveringen är kanske den som inte görs alls. Malin delar med sig av inspiration från sitt eget hem och guidar dig med handfasta tips om hur du kan tänka när du inreder och renoverar ditt hem personligt och klimatsmart. Grundtanken är reuse, reduce och recycle – återanvänd, minska och återvinn, alltså motsatsen till köp-slit-och-släng. Jakten på det perfekta hemmet blir ofta en kortsiktig jakt på lycka, så det är viktigt att funderar en extra gång innan man sliter ut ett fullt fungerande kök och ersätter med ett nytt. Renoverar man för en rådande trend eller för ett behov?

Upcyckling – så återanvänder du gamla prylar på nya sätt!

För Malin har det blivit en kul grej och en utmaning att ge gamla bortglömda saker ett nytt liv. Istället för att låta gamla och förbrukade saker stöpas om i samma form innebär upcycling att man låter föremålen få helt nya funktioner, kanske inom helt oväntade användningsområden. Upcycling är en sammansättning av orden recycling (återvinning) och up som står för att man förbättrar kvaliteten på det man återvinner genom att förändra det på något sätt. Men man kan också välja att se Upcyckling ur ett lite vidare perspektiv; Vi kan inte fortsätta att konsumera på det sätt vi har gjort hittills. Malin ser upcycling-rörelsen som ett uttryck för en vilja bort från slit och släng-samhället. ”Miljön kommer inte att räddas enbart av att jag syr om barnens gamla tröjor till soffkuddar här hemma, men vad jag kan göra är att hjälpa till att skapa, sprida en trend och ett nytt sätt att tänka kring konsumtion. Det kan göra skillnad för vår planets framtid!” säger Malin.

Andra ämnen Malin gärna talar om

  • Hållbart mode som räcker länge
  • Trendspaning kring framtidens shopping?
  • Stil och mode – trendrapport

Boka Malin för vägledande och inspirerade föredrag där hon mixar sin kunskap och sitt engagemang inom inredning, mode och miljö. Skräddarsydda föredrag skapas på förfrågan

Nyfiken på ett samarbete? Hör av dig till oss på Promotor Media via kontaktformuläret här bredvid.

Läs mer om Malin på hennes hemsida.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Malin på