Mattias Nordkvist

Mattias Nordkvist är en svensk skådespelare och regissör, utbildad vid teaterhögskolan i Malmö.

Han är bosatt i Göteborg och arbetar på Göteborgs Stadsteater där han medverkat i framgångsproduktioner som I väntan på Godot, En handelsresandes död och Natten är dagens mor.

Vanligtvis ser man Mattias Nordkvist på teaterscenen, men hårt arbete och en enastående färdighet som skådespelare har nu lett till att Mattias landat flera tunga tv-roller.

Just nu är Mattias högaktuell i kriminaldramat Saknad som rullar onsdagar i TV4 med skådespelare som Samuel Fröler, Julia Dufvenius och Helena Bergström. Samt i den hyllade dramaserien Vår tid är nu – en familjekrönika om kärlek, konflikter och framtidshopp som spänner över flera decennier med avstamp i krigsslutet 1945. I övriga roller ser man bl.a. Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt och Peter Dalle. Produktionen har beskrivits som SVTs största dramasatsning genom tiderna. Vår tid är nu sänds på måndagarna i SVT och SVT Play. En andra säsong av den populära serien kommer under hösten 2018.

På film och tv har han även medverkat i bl.a. Mariella, Molanders och Happy End och tilldelades Lars Passgårds-stipendiet 2007, ett pris som delas ut till unga teaterelever i Malmö som visar talang för karaktärsskådespeleri.

Under nästa år kan man se Mattias glimta förbi i den kommande internationella långfilmen The Wife av Björn Runge med skådespelare som Glenn Close, Jonathan Pryce och Christian Slater i några av huvudrollerna.

Som regissör har Mattias Nordkvist iscensatt pjäser som Stenen av Marius von Mayenburg och Främlingen. Den sistnämnda bygger på Albert Camus roman från 1942 med samma namn och räknas idag som ett av existentialismens mest betydande verk. Bägge nådde stor framgång både i press och publikt. Nypremiär av Främlingen på Göteborgs Stadsteater våren 2018.

Mattias har spelat musik och skrivit låtar sen han var femton år och arbetar för tillfället med en ny skiva med planerad release i februari nästa år. Hans två tidigare plattor finns i hans namn på Spotify och kan lyssnas till här.

Mattias kan bokas skådespelare och för film/tv-uppdrag men även som konferencier inom områdena mat, dryck och idrott. Tre områden Mattias brinner för.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.
Instagram Gallery Exception: Error: Cannot retrive photos from Instagram.Response code: 400. Message error: This endpoint has been retired. Error type: APINotAllowedError