Nassim Al Fakir

Nassim Al Fakir är med sin lekfulla och kreativa energi känd som programledare i TV och radio, bl.a. för Bolibompa, Vi i femman och Retorikmatchen.

Liksom för de övriga personerna i Al Fakirs genommusikaliska familj började Nassim med piano vid fyra års ålder. Sedan var det trummor och slagverk som gällde innan TV-karriären tog fart. Nassim skriver och släpper mycket musik, bl.a. 2011 då Nassims eget barn- och familjealbum ”Ute och cyklar” släpptes, och succén följdes under 2016 upp med poppiga albumet ”Springer runt & säger hej” – familjealbum för alla åldrar, där Nassim delar med sig av sin musikaliska sida som sångare och slagverkare. Sommaren 2014 var Nassim med på Diggilooturnén.

Med sina många strängar på sin lyra har Nassim även skrivit böcker, agerat i filmer och scenföreställningar och medverkat med sin röst i otaliga TV-serier och filmer. 2013 mottog Nassim utmärkelsen Alfons-Bokalen.

Nassim Al Fakir är en mycket uppskattad konferencier och moderator och kan även bokas för skräddarsydda föreläsningsuppdrag för barn och ungdomar.

Kolla in Nassims svängiga barnbok ”Trudeluttbussen” – ett musikäventyr där han bjuder på sig själv som huvudperson. Han har också gett ut en kokbok, ”Galet god mat” som bjuder på superenkla mellis, mysiga middagar och smaskiga kakor med smaker från olika håll i världen.Nassim har även prytt omslaget av tidningen QX och lanserat de två klubbiga singlarna ”Hopp” och ”Full”.Under våren 2016 såg ni honom dansa Samba, Quickstep och Salsa mm. ihop med Jeanette Carlsson i danssuccé-programmet Let’s Dance i TV4. Han ledde SVT Play-sändningarna för Idrottsgalan 2017, 2018 och 2019, sportsveriges egna Oscargala där Sveriges mest framstående idrottare hyllas av tv-publiken, välkända artister och ett fullsatt Globen.Nassim Al Fakir är en mycket uppskattad värd för familjekonserterna i Kulturhuset, Stadsteaterns populära serie Klara, färdiga, konsert! Och ni missade väl inte Nassim i Bäst i test under våren 2019?! Så bra.

Hör Nassim i Framgångspodden här.

Fotograf: Maria Östlin

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Nassim på