Nassim Al Fakir

Nassim Al Fakir, med sin lekfulla och kreativa energi, är känd som programledare, musiker och skådespelare.

Många känner igen Nassim från TV-rutan. För att nämna några TV-program där Nassim har medverkat: ”Retorikmatchen”, ”Bolibompa” och ”Bäst i test” som 2019, då Nassim var med, vann det åtråvärda TV-priset ”Kristallen”. Under våren 2016 dansade Nassim i Let’s Dance i TV4. Han ledde SVT Play-sändningarna för Idrottsgalan 2017, 2018 och 2019 – sportsveriges egna Oscargala där Sveriges mest framstående idrottare hyllas av tv-publiken, välkända artister och ett fullsatt Globen.

Nassim har skrivit och släppt albumen ”Ute och cyklar” och ”Springer runt & säger hej” – familjealbum för alla åldrar, där Nassim delar med sig av sin musikaliska sida som sångare och slagverkare. Nassim har även släppt julmusik och andra låtar såsom En rackabajsare. Liksom för de övriga personerna i Al Fakirs genommusikaliska familj började Nassim med piano vid fyra års ålder. Sedan var det trummor och slagverk som gällde innan TV-karriären tog fart. Nassim är ständigt aktuell på scener runt om i landet med sina musikaliska gigs för hela familjen.

Nassim agerar även i filmer och scenföreställningar och har medverkat med sin röst i otaliga TV-serier och filmer. Bl.a. gör han rösten i långfilmerna om björnen Paddington och rösten till Olof i Disneyfilmerna ”Frost”. Hösten 2020 axlar Nassim det ärofyllda uppdraget att spela Banarne i familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt.

Sommaren 2020 bjuder Nassim upp till show på Gröna Lund. Missa inte det! Nassim Al Fakir är också en mycket uppskattad värd för familjekonserterna i Kulturhuset, Stadsteaterns populära serie Klara, färdiga, konsert!

Med sina många strängar på sin lyra har Nassim även skrivit böcker: Den svängiga barnbok ”Trudeluttbussen” – ett musikäventyr där han bjuder på sig själv som huvudperson. Han har också gett ut en kokbok, ”Galet god mat” som bjuder på superenkla mellis, mysiga middagar och smaskiga kakor med smaker från olika håll i världen.

2013 mottog Nassim utmärkelsen Alfons-Bokalen med motiveringen ”Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio år”.

Nassim är en mycket uppskattad konferencier och moderator och kan även bokas för föreläsningen ”Nassim – The Story”: I Nassims föreläsning berättar han om hur det var att växa upp i en musikalisk familj, om att växa upp med två olika kulturer och religioner, hans ingång till TV-, film- och teatervärlden och hur livet som pappa har påverkat honom. På ett humoristiskt, men samtidigt djupt eftertänksamt sätt, speglar Nassim sin barndom. Nassim är ett energiknippe som delar med sig av hur han lever utifrån mottot ”Testa! Du vet inte om du kan innan du har testat.” och hur han är fullständigt övertygad om att det inte är farligt att misslyckas. Publiken inspireras till att våga säga JA! Nassim berättar om hur det är att leva med en årsplan/almanacka som inte ser ut som alla andras. Han berättar om hur han kastades in i sammanhang, som kan vara vågade för vissa, som stärkte hans självförtroende. Han berör sin dyslexi, sin kärlek till musiken och sitt aktiva träningsliv. Han delar med sig av tankar och känslor kring att vara pappa och att bygga sin egen familj tillsammans med Lina.

Hör Nassim i Framgångspodden här.

Följ Nassim på Instagram och på Barngalaxen.

Fotograf: Maria Östlin

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Nassim på