Rickard Olsson

Rickard Olsson är idag en av landets populäraste programledare och moderatorer. I år nominerades han till och tog hem priset som Årets Moderator 2017 på Talargalan som gick av stapeln den 6 februari. Med den fina och exakta motiveringen:

”Med värme och glimten i ögat fångar denna rutinerade moderator publikens uppmärksamhet. Han har lång och gedigen erfarenhet och är oerhört uppskattad av alla typer av publik. Hans personlighet och imponerande allmänbildning gör att han passar lika bra som underhållande konferencier i festliga sammanhang som seriös moderator och debattledare.”

Rickard känns igen från SVT-program som ”Vem vet mest”, ”Sommarkväll” och ”Wild Kids”. I februari 2015 vann programmet ”Wild Kids” en Emmy vid Emmy Kids Awards i New York. De vann kategorin ”Non scripted entertainment”.

Tidigare har Rickard varit programledare för Söndagsöppet i SVT tillsammans med Lotta Engberg, Nyhetsmorgon i TV4, Bingolotto (där han lyckades vända den nedåtgående trenden som programmet hade) och Melodifestivalen m.m.

Han har lett galorna Aftonbladets TV-pris 2006 och TV-priset Kristallen, 2007 tillsammans med Ann Söderlund samt 2009 då han ledde galan själv. Rickard var också värd för invigningen av Solheim Cup 2007 från Torget i Halmstad, inför 390 miljoner TV-tittare världen över via bland annat CNN International och Golf Channel.

Tillsammans med Josefin Crafoord är Olsson aktuell med Mix Megapols helgsatsning”Äntligen söndag”. Programmet hade premiär i september 2017 och sänds mellan 11.00 – 15.00.

Rickard har under många år anlitats som moderator och konferencier för bland annat flera av dom största företagen i Sverige och Norden samt av institutioner som Landsting, kommun och Eu-kommissionen. Med sin rika erfarenhet och bredd har han skapat sig en bra verktygslåda för att professionellt sy i hop ett heldagsevenemang och kan tack vare sin kunnighet och rutin både reflektera, vara underhållande och intressant.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.
rickardolsson
Rickard Olsson
Tanka ner Njusappen tryck på länken
www.talarforum.se/artikel/talarforum/632/632/arets_talare_2017.html
  • 1,2kposts
  • 14kfollowers
  • 1,7kfollowing

Rickards Twitterflöde