Rolf Alsing

I sexton år, 1985-2001, var Rolf Alsing chefredaktör på Aftonbladet. Han kan berätta, initierat och närgånget, både om hur det gick till när Aftonbladet gick förbi Expressen och blev Nordens största tidning.

Han kan också skildra raden av egensinniga och färgstarka personligheter och de strategiska grepp som låg bakom den segerrika kampen mot huvudkonkurrenten. Han vet även hur de som producerar den masspridda tidningen tänker när de satsar stort på löpsedlar och förstasidor.

Alsing tillhör styrelsen för flera morgontidningar ute i landet och vet mer än de flesta om de pågående och dramatiska förändringarna av det svenska medielandskapet. I nära trettio år var Rolf Alsing chefredaktör/redaktionschef i svensk dagspress, men han arbetade 2004-2006 som sakkunnig i dåvarande finansminister Pär Nuders stab på finansdepartementet. Det gav honom inblick i hur Sverige styrs politiskt.

Vid sidan av journalistik och politik är litteratur värmlänningen Alsings stora intresse. Han är ledamot av styrelsen för Gustaf Fröding-sällskapet och har skrivit en bok om författaren Göran Tunström.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.