Tareq Taylor

Med över 30 års erfarenhet är Tareq en flitigt anlitad föredragshållare och deltagare i event som kretsar kring alla olika delar av matlagning såsom exempelvis ekologisk och närodlad mat.

Det är framförallt maten som genomsyrar allt vad Tareq Taylor tar sig för. Utöver att vara en av Sveriges mest välkända kockar – genom medverkan i program såsom ”Trädgårdsonsdag” med över 500 000 tittare i veckan, ”Go´kväll” och ”Sommarlov” – driver han även Slottsträdgårdens Kafé i Malmö och Kockeriet – Malmös självklara mötesplats! I en ombonad och varm miljö, hyllas gastronomin och hantverket och blir en plats där både gäster och personal skapar atmosfären och utforskar matlagningens fantastiska universum tillsammans. Kockeriet tar även emot för kurser i matens och dryckens tecken och är bokningsbara för event- och festaktiviteter så som kickoff och teambuilding, konferens och möten, bröllop och fest.

Tareq har även haft ett eget program på BBC Lifestyle ”Tareq Taylor’s Nordic Cookery” där han nått ut med sin matkunskap till en internationell publik i över 116 länder. Vintern 2015 såg även alla barn Tareq som kocken i julkalendern ”1000 år till julafton”.

Under hösten 2017 medverkade Tareq i ”Kockarnas Kamp” (TV4) och vann! Kockarnas kamp är en tävling, i vilken åtta av Sveriges främsta kockar ställs mot varandra och tävlar i olika grenar som kräver både snabbhet, kreativitet, precision och inte minst tävlingsnerver.

Tareq har också gett ut flertalet hyllade böcker. De handlar alla om mat. Såklart! Tareqs första bok ”Om mat och kärlek” utsågs till Sverigevinnare i kategorin Best First Cookbook i tävlingen Gourmand World Cookbook Award. Han har även gett ut ”Tareqs Sylta, safta och lägg in”, ”Tareq Taylor Klassiker”, ”Helt Enkelt”, ”Tareq Taylors nordiska matresa : mat, dryck, drömmar och inspiration” och senaste tillskottet från 2016 ”Mat som gör gott : ny vardag med Tareq Taylor”  där läsare inspireras till att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Tareqs Twitterflöde

tareqtaylor
Tareq Taylor
Swedish tv-chef, cookbook author and restaurant owner
www.tareqtaylormade.se/
  • 276posts
  • 26,2kfollowers
  • 391following