Thomas Di Leva

Thomas Di Leva är och förblir en unik artist och låtskrivare på den svenska musikscenen. Ända sedan födseln har hans färgstarka liv präglats av egensinniga eskapader och extraordinära händelser.

Att hävda att Di Leva är en av Sveriges mest kända svenskar är kanske – men bara kanske – att ta i. Tveklöst finns det få andra ”berömdheter” som blir lika snabbt igenkända var de än råkar befinna sig på kartan mellan Ystad och Haparanda – oavsett om betraktaren eller lyssnaren är man eller kvinna, vuxen eller barn, tonåring eller pensionär, människa eller utomjording… Alla har en åsikt om Thomas Di Leva. Likt ingen annan utforskar han outtröttligt gränslandet mellan verklighet, dröm, hopplöshet och kärlek tyngdlöst svävande i den oändliga rymden mellan det möjliga och det till synes omöjliga.

Han har sedan mitten av 80-talet och fram till idag haft en lång rad välkända låtar och radiohits, det finns väl knappast någon som inte kan sjunga med i Thomas Di Levas hits. Bakom sig har han ett tjugotal inspelade album och otaliga turnéer, TV-program och radioprogram.

En styrka hos Di Leva är att han sedan starten har lyckats hålla huvudet högt och följa sitt hjärta, utan att göra avkall på sin lika unika som omisskännliga personlighet och vision. När han efter sitt stora genombrott blev utsatt för både stenkastning och trakasserier skrev han inte bara ”Dansa din djävul”, utan även ”Vem ska jag tro på?” och ”Vi har bara varandra”. Och resten är pophistoria.

1999 blev Di Leva den första svenska artisten någonsin att på egen hand lyckas fylla hela Globen och under hans långa spännande karriär så har han underhållit, inspirerat och berört miljontals svenskar live på såväl stora som små scener och estrader.

Hösten 2010 medverkade Thomas Di Leva i TV-serien ”Så mycket bättre”, där han tillsammans med Plura, Petter, Petra Marklund, Christer Sandelin, Lill-Babs och Lasse Berghagen skapade svensk TV-historia. Med sin uppmärksammade medverkan i denna stora TV-succé nådde han även ut till en helt ny publik, långt bortom såväl genre- som generationsgränser.

I sin självbiografi ”Vi måste prata om allt”, (Telegram 2013), skildrar Thomas Di Leva rakt och rättframt sin väg från det fattiga arbetarhemmet i Gävle och mobbningen på gymnasiet till sitt väl etablerade kändisskap idag. Med varm självironi förklarar han lättfattligt sin filosofi och sina livserfarenheter, men döljer inte heller sorgerna och de mörka händelserna i sitt liv.

Hösten 2016 gav sig Thomas ut på en kyrkoturné runt om i Sverige. Det blev en ljusfylld kärlekskonsert där Thomas framförde sina låtar med sagolika arrangemang och kyrkokör. Succén följdes upp våren 2017.

Under våren gör Thomas Di Leva sin första egna show på anrika Hamburger Börs i Stockholm. ”Changes” en show som uteslutande är en hyllning till den legendariska artisten David Bowie. Publiken tas med på en spännade resa genom tid och rum, dröm och verklighet genom David Bowies musikaliska storverk, tolkade och arrangerade av och med Di Leva. Med sig på scenen har han några av Sveriges absolut bästa musiker. Missa inte!

Vid sidan av sin långa karriär ger Thomas också sedan 20 år tillbaka kurser i meditation och personlig utveckling samt håller föredrag för skolor, föreningar och företag.

Thomas Di Leva föreläser bl.a. i följande teman:

Mitt livs resa, från mobbad till hyllad till mobbad och hyllad igen
Hur hanterar man att bli hatad och hyllad på samma gång? Att vara utsatt för näthat, mediedrev och stenkastning samtidigt som applåderna aldrig tystnar. Följ med på Thomas fascinerande resa genom livet med alla dess vändpunkter, insikter och inspirerande visdomar.

Det du tänker blir din verklighet
En föreläsning om att nå sina mål och om hur vi hanterar de möjligheter, relationer och situationer vi möter i livet. Lär dig några enkla knep för att leva dina drömmar.

Hemligheten med att vara lycklig
Varför gör vi som vi gör, om det ändå inte gör oss lyckliga?
I denna föreläsning får vi ta del av Thomas tre hemliga steg till ett lyckligt liv.
Att leva lycklig i sin fulla kraft och hitta perfekt balans i livet är inte bara möjligt, det är vad vi alla innerst inne strävar efter…

Thomas Di Leva kan även skräddarsy seminarier och föreläsningar efter önskemål och behov.

Läs mer om Thomas på hans hemsida.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Thomas på