Yasmin Nilson

Yasmin Nilson (fd Jungestedt) är journalist och föreläsare.

Föreläsningar

Gör plats för mångfald

Runt en miljon människor av Sveriges befolkning i åldern 16-64 har någon slags funktionsnedsättning. Bland dessa personer är arbetslösheten högre än hos övriga befolkningen. Yasmin vill se att fler arbetsgivare ska vilja anställa människor med funktionsnedsättning. Många som anställt någon med funktionsnedsättning säger att de får en bättre arbetsmiljö och ett stimulerande arbetsklimat. Man måste se kompetens, förmåga och värde före funktionsnedsättning. Se människan, se individen, istället för att fokusera på negativa begrepp som t.ex nedsatt arbetsförmåga. Personer med funktionsnedsättning måste varje dag riva ner barriärer i ett redan funktionshindrat samhälle. Det finns ett driv och en kraft hos dessa personer. Gör plats för dem, så att det blir lättare för dem att ta plats. Ökad mångfald berikar arbetsplatsen för alla!

I sin nya föreläsning ”Gör plats för mångfald” ger Yasmin tips och råd i hur man kan tänka som arbetsgivare och medarbetare, när det kommer till bemötande, fördomar och rädslor. Hur lyfter vi varandra? Föreläsningen är ca 45 min – 60 min.

När livet störtdök

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Dansen var Yasmins liv, hennes identitet och hennes stora passion. Hösten 1999 skulle hon börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. Då började den långa kampen att återta livet.

Yasmin ger en ärlig, rättfram och gripande beskrivning av de utmaningar och motgångar som hennes fysiska tillkortakommande skapar. Hon berättar om hur hon har burit sig åt för att omsätta en del av detta kaos i konstruktiva krafter som strävar framåt.
 
Föreläsningen lämnar djupt avtryck hos både publik och arrangör, läs några av de fina lovord hon fått:
”En av de som gjorde absolut mest avtryck under dagen var Yasmin Nilsson som föreläste om hur hennes liv förändrades när hon bröt nacken precis innan hon skulle börja på dansgymnasium. En fängslande historia som verkligen berörde. Köpte hennes bok direkt efter och sträckläste den. Rekommenderas mycket varmt. Yasmin som sommarpratare 2017? Ja tack!” – Sofia Hård (deltagare Girlpowerfestivalen i Sundsvall)
”Tack för en fantastisk dag med ett underbart föredrag. Jag tror inte något öga var torrt. Mina tårar kom under flera tillfällen. Tårar på grund av det hemska men också tårar på grund av det härliga. Din syn på hur man går vidare är inspirerande för alla, oavsett man hamnat i din situation eller ej. Din berättelse talar till och berör oss alla. Tack Yasmin!” – Arrangör i Sundsvall

Självbiografi
År 2012 utkom Yasmin med sin självbiografi Yasmin – När livet störtdök. I samband med utgivningen blev hon bland annat intervjuad av Malou Von Sivers i Efter tio på TV4 samt av Ulrika Kärnborg i En bok, en författare på UR. Hon blev även intervjuad i Studio Ett på SR, lyssna här.

Podcasts
Yasmin är programledare i Soluret Pod. I Soluret möter Yasmin människor från alla samhällsskikt och fördjupar sig i deras livshistorier. Mellan mars 2014 – feb 2017 drev Yasmin den prisbelönta podden Timglaset, i vilken hon intervjuade inspirerande förebilder med fängslande livsöden. Timglaset tilldelades 2016 STIL-priset Hjärter Ess.

Utdrag ur juryns motivering: ”Årets pristagare ger möjlighet till fördjupade erfarenheter och historier som annars inte uppmärksammas i media, eller bara flimrar förbi som korta artiklar. Genom att ge röst till de som själva berörs och ge dem tiden att själva få berätta sin historia, synliggör årets pristagare erfarenheter som tidigare varit osynliggjorda. För att på så vis ha gjort världen lite större, tilldelas Yasmin Nilson och Max Arehn bakom Timglaset Pod 2016 års Hjärter Ess.

Besök gärna Yasmins hemsida eller Facebook-sidorna Soluret Pod, Timglaset Pod och Yasmin – När livet störtdök för mer information.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.