Alex Schulman

Författare, skribent, poddare och medieentreprenör.

Alex Schulman var den provocerande superbloggaren som skrev den ömsinta romanen Skynda att älska som blev hyllad av kritikerna och en stor försäljningsframgång.

Schulman gjorde sig känd som den första ”superbloggaren”. Bloggen Att vara Alex Schulman var 2007 Sveriges i särklass största blogg. Han lade ner bloggen och började istället att twittra. Idag har han ett av Sveriges största Twitter-konton.

Sommaren 2012 startade Schulman den hyllade, flerfaldigt prisade och populära podcasten Alex & Sigges podcast tillsammans med Sigge Eklund.

Våren 2013 stod Schulman för första gången på scen i föreställningen Älska mig, där han tog ett grepp på det han kallar vår tids folksjukdom – bekräftelsebehovet. Året därpå stod Schulman återigen på scenen, denna gång i sällskap med Sigge Eklund, i föreställningen Meningen med livet om allas vår desperata jakt på mening. Författar- och podcastduon var våren 2017 åter tillbaka på scen med showen LIVE, en sprakande helkväll  där ingen kväll var den andra lik. Föreställningarna följdes samma år upp med höstturné runt om i landet.

Schulman har gett ut en rad självbiografiska böcker, bl.a. kärleksromanen Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött och kom nyligen ut med den uppmärksammade minnesromanen Glöm mig om sin mor. Boken som hyllats av både läsare och kritiker blev utsedd till ”Årets bok 2017” (Bonniers Bokklubbar).

I fjol kom Alex Schulman tillbaka med århundradets kärlekshistoria. I den efterlängtade romanen Bränn alla mina brev, beger Alex sig på jakt efter ursprunget till familjens vrede, men hittar i stället århundradets kärlekshistoria.

Han har även släppt böckerna Tid: livet är inte kronologiskt och Rum : en roadtrip genom psyket som han skrivit tillsammans med Sigge Eklund.

Schulman var under många år en uppskattad och profilerad krönikör i Aftonbladet, där han också gjort hyllade tv-programmet Schulman Show. Sedan juli 2016 skriver han nu längre krönikor för Expressen.

Alex Schulman agerar moderator och konferencier i både stora och små sammanhang och föreläser också i en rad olika ämnen.

Ditt nätverk är allt:
Schulman berättar om vikten av att nätverka. Hans tes är att allt viktigt i livet – ens nya jobb, ens partner, ens boende – kommer ur ens personliga nätverk. Humoristiskt berättar Alex om hur han själv lyckats, och misslyckats, med sitt nätverk genom åren i den Stockholmska medie- och kändisankdammen.

Så når du ut i de sociala medierna:
Schulman har under de senaste sex åren varit störst i Sverige på sociala medier. Han berättar om de lärdomar han dragit under åren som bloggare och twittrare – och lär ut hur man ska bära sig åt för att själv nå ut i de snåriga sociala medierna. Med inga pengar alls kan man med några knep nå ut till miljoner människor.

Om skrivande:
Redan som tonåring hade Alex Schulman en dröm- att kunna försörja sig på sitt skrivande. Han skrev flera böcker och blev refuserad av en rad olika förlag innan han till slut hittade rätt. Idag är Schulman en av Sveriges mest produktiva skribenter, i bloggar, böcker och krönikor. Här berättar han om sitt skrivande och delar ut knep till de som också när en dröm om att försörja sig på sitt skrivande.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Alex Twitterflöde