Ångestpodden

Ida och Sofie är bästisarna från Blekinge som en dag bestämde sig för att bryta all tabu kring psykisk ohälsa. Med podcasten Ångestpodden, som varit igång sedan 2015, lyfter duon alla de där samtalen och ämnena som många går runt och tänker på men som ingen tidigare vågat prata högt om. 

Vi borde vara lyckliga – Ångestpoddens bok

Idag ser vi en lavinartad ökning av psykisk ohälsa bland unga människor. Dagens unga vuxna har kallats för ”Generation ångest” – hur kan det ha blivit så? Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg reflekterar i boken ”Vi borde vara lyckliga” över de orosmoln som präglat samtalen med deras gäster i Ångestpodden sedan starten 2015.

Ångestpodden blev snabbt väldigt uppmärksammad för sitt tydliga och ibland ganska roliga språk trots ett tungt och svårt ämne och har sedan starten blivit nominerad till flera prestigefyllda priser, bl.a. Stora Influencerpriset 2017 i kategorin Årets röst som de vann, som ”Årets Podcast 2018” på Guldtuben och rankades i år som nummer 19 över SVERIGES MÄKTIGASTE UNGA av Nyheter 24.

Tillsammans med Vision gjorde Ångestpodden kampanjen ”VAR ÄR MIN KURATOR?” med syfte att lyfta frågan om bristande elevhälsa inför valet 2018.

Hösten 2016 debuterade Ida och Sofie som programledare i Ångestbilen på SVT-play. I serien plockar programledarduon upp kända gäster som de är nyfikna på och åker tillbaka till deras högstadietid. Vem var de då? Vad var den största ångesten? Och vad önskar de att de hade vetat då som de vet nu? Med gäster som bl.a. William Spetz, Bianca Ingrosso, Therese Lindgren och Tova Helgesson. Året därpå ledde duon även kanalens ungdomssatsning Projekt Z live som var en två timmar lång live-sändning om hur unga mår idag på SVT-Play.

Ida och Sofie är flitigt anlitade föreläsare. Med sin Förr eller senare känner du igen dig vill de påvisa att psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst i livet. Genom egna erfarenheter leder Ida och Sofie publiken genom både skratt och gråt. I föreläsningen lyfts de vanligaste fördomarna som finns om psykisk ohälsa idag, trots att det är världens snabbast växande folkhälsoproblem. Men passar också på att slå hål på alla de där myterna och fördomarna genom att visa sociala mediers inverkan och påminnelsen om att förr eller senare, så känner en igen sig. En inspirerande och tankeväckande föreläsning som trots sitt allvarliga budskap framförs med humor, på ett lättsamt sätt och öppnar upp för samtal bland både unga och vuxna.

Hösten 2017 hade föreläsningen Det du inte lär dig på Handels premiär. Hur gör en business på sin egen ångest, hur är det att driva företag som ung kvinna och att inspirera andra till att våga göra det samma? I föreläsningen berättar Ida och Sofie om sina misstag, förluster och om alla möten de lämnat med känslan av att det bästa vore att bara lägga ner hela verksamheten och om skillnaden i att driva bolag som kvinna istället för som man. En håll-käften-föreläsning innehållandes både skryt, medgångar men också modet att våga misslyckas!

Podcast-duon har heller inget emot att lämna tryggheten i poddstudion och har flera gånger kört Ångestpodden live, vilket innebär att Ida & Sofie håller ett samtal, gärna där publiken är involverad, om psykisk ohälsa, ångest eller ett av kund, specifikt önskat ämne. Materialet blir exklusivt för kunden och kan spridas i egna kanaler. Bl.a. invigde tjejerna PS17 – Sveriges största kongress för Sveriges samtliga psykologstudenter och nu i höst live-poddade Ångestpodden under Kunskap & Framtid – en av Sveriges största mässor för gymnasieskolans sistaårselever.

Läs mer om Ångestpodden, Ida och Sofie på deras hemsida eller spana in deras YouTubekanal här.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Ångestpodden på