Ångestpodden

Ida och Sofie är bästisarna från Blekinge som en dag bestämde sig för att bryta all tabu kring psykisk ohälsa. Med podcasten Ångestpodden, som varit igång sedan 2015, lyfter duon alla de där samtalen och ämnena som många går runt och tänker på men som ingen tidigare vågat prata högt om. 

Ångestpodden blev snabbt väldigt uppmärksammad för sitt tydliga och ibland ganska roliga språk trots ett tungt och svårt ämne. Ida och Sofie har sedan starten blivit nominerade och tilldelade flera prestigefyllda priser för sitt arbete med att lyfta dessa oftast tunga och jobbiga frågor och samtal på ett lättsamt och stundtals humoristiskt sätt, för att fler ska vilja och kunna ta dom till sig.

 

Vi borde vara lyckliga – Ångestpoddens bok

Idag ser vi en lavinartad ökning av psykisk ohälsa bland unga människor. Dagens unga vuxna har kallats för ”Generation ångest” – hur kan det ha blivit så? Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg reflekterar i boken ”Vi borde vara lyckliga” över de orosmoln som präglat samtalen med deras gäster i Ångestpodden sedan starten 2015.

Ida och Sofie är flitigt anlitade föreläsare. Med sin Förr eller senare känner du igen dig vill de påvisa att psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst i livet. Genom egna erfarenheter leder Ida och Sofie publiken genom både skratt och gråt. I föreläsningen lyfts de vanligaste fördomarna som finns om psykisk ohälsa idag, trots att det är världens snabbast växande folkhälsoproblem. Men passar också på att slå hål på alla de där myterna och fördomarna genom att visa sociala mediers inverkan och påminnelsen om att förr eller senare, så känner en igen sig. En inspirerande och tankeväckande föreläsning som trots sitt allvarliga budskap framförs med humor, på ett lättsamt sätt och öppnar upp för samtal bland både unga och vuxna.

Podcast-duon har heller inget emot att lämna tryggheten i poddstudion och har flera gånger kört Ångestpodden live, vilket innebär att Ida & Sofie håller ett samtal, gärna där publiken är involverad, om psykisk ohälsa, ångest eller ett av kund, specifikt önskat ämne.

Läs mer om Ångestpodden, Ida och Sofie på deras hemsida.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Ångestpodden på