ANNA BERGHOLTZ

Anna Bergholtz – föreläsare och moderator som öppnar ögon och breddar normer

Anna är föreläsaren och moderatorn som genom sitt unika perspektiv når människors hjärna och hjärta. Hon är en garanterad ögonöppnare som breddar normer och skapar förutsättningar för att ta tillvara på mångfalden i samhället. Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach. Hon har över tio års erfarenhet av att arbeta för mångfald, inkludering och ett jämlikt samhälle.

Tre år gammal fick hon barnreumatism och som 24-åring blev hon blind, men själv säger hon att hon aldrig varit så ”seende” som nu.

Anna är Sveriges första blinda filmrecensent och har varit reporter och sidekick i Morgonpasset i P3. Hon är barnboksförfattare och har gjort flertalet radiodokumentärer. Dessutom har hon erfarenhet av att programleda i radio.

Hennes podcast – ”I mörkret med” – är den första i världen som genomförs i totalt mörker.

Moderator

Anna är en uppskattad, engagerad, påläst och proffsig Moderator som leder allt ifrån panelsamtal till debatter, konferenser och prisutdelningar.

Föreläsare

Som föreläsare fångar Anna sin publik med stort engagemang, trovärdighet och sin trygga, lättsamma personlighet. Anna skräddarsyr gärna sina uppdrag utifrån kundens önskemål men här är några förslag.

Blind – ett annat sätt att se.

Annas livsresa. Om barnreumatism och sjukdomen som ledde till blindhet i vuxen ålder. Om att övervinna yttre hinder som otillgänglighet och människors fördomar, men också ens egna inre hinder. Inspiration om att vända motgång till framgång – att nå sina drömmar oavsett förutsättningar och om tillgången i människors olikhet.

Inkludering – ett roligt måste!

En förutsättning för hållbarhet och för att ta tillvara på den mångfald som finns är inkludering. Men hur gör vi? Hur möter vi kunder, medlemmar, medborgare, patienter och medmänniskor på bästa sätt? Hur tillvaratar vi allas kompetens på en Arbetsplats? Hur skapar vi en organisation där alla vågar vara sig själva? En modell för inkludering presenteras som bland annat lyfter normmedvetenhet, kommunikation och universell utformning.

Mat med fyra sinnen.

Hur upplever man mat när man inte kan “äta med ögonen?” Det vet Anna. Att välja mat i butiken, att laga mat, äta och att gå på restaurang blir lite annorlunda när man har ett sinne mindre att förlita sig på. Humoristisk föreläsning där prat varvas med interaktiva övningar som får dig att tänka nytt kring våra sinnen.

Syns man inte finns man inte! Eller?

Omkring 20% i Sverige har en normbrytande funktionalitet. Trots det syns nästan ingen i TV, på film, i reklam eller i litteraturen. Hur kan det komma sig och vilka konsekvenser får det? Hur förändrar vi det och på vilket sätt borde man synas? OM representation, funktionsvariation och funktionshindersperspektiv.

Från mitt perspektiv – med humor och insikt!

Korta tal, ca 15 minuter, där Anna skräddarsyr innehåll på olika ämnen som kan anpassas till en specifik konferens, ett event eller en kick off.

Anna lämnar avtryck hos både publik och arrangör. Läs några av de fina lovord hon fått:

”Anna är duktig på att hantera alla slags inkluderings- och diskrimineringsfrågor och har en både kunnig och underhållande approach vilket gör det roligt att lyssna på vad hon har att tillföra och lära ut.”
Tove Möller, Mångfald och inkludering på Swedavia.

”En helt fantastisk föreläsning, och tjej! Att lyssna på hennes resa är så intressant, hon är så underbart positiv att det finns ingen chans att man inte går från föreläsningen med ett leende på läpparna och med en helt ny insikt på hur man ser på sitt eget liv.”

Lisa Montgomery, DMC Sweden

”Vi upplevde Anna som otroligt professionell, noggrann och påläst. Med stor trovärdighet pratade hon om mångfald och inkludering och kryddade med egna erfarenheter som berikade och fördjupade förståelsen. Innehållet kändes aktuellt och det förmedlades på ett sätt som var bra för deltagarna.”

Patricia Evans, Strategisk kompetensutvecklare, Systembolaget.

”Att lyssna till Anna både berör och inspirerar, hennes föredrag innehåller både skratt och tårar och hon får lyssnaren att känna att allt är möjligt.”

Maria Bernström Printz, Utvecklingsledare universell utformning, Göteborg stad.

”Bästa moderatorn hittills … när Anna pratar växer mina öron … trevligt, personligt, påläst, professionellt och intressant”.
SKL:s Nationella Kvalitetsregisterkonferens

”Samarbetet med Anna var professionellt från början till slut. Vi anlitade Anna som moderator och till lika erfaren patient i hälso och sjukvården. Hon förberedde sig väl genom personliga samtal med alla talare under dagen, hade flera avstämningssamtal med mig som arrangör och detta byggde en trygghet och ett förtroende inför uppdraget. Uppdraget genomfördes med stort engagemang och helt utifrån vår överenskommelse så jag kan varmt rekommendera Anna och skulle själv gärna anlita henne igen.”

Victoria Lindmo, Utvecklingsledare i Landstinget Dalarna.

 

Utmärkelser

Inklusionspriset – För sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning.

Nominerad som Svensk hjälte i kategorin förebilder av Aftonbladet.

Lions Livskvalitetspris.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.