Caspar Camitz

Caspar Camitz medverkade i TV4:s Idol förra året och blev hyllad av både tittare och juryn för sitt unika och djupa artisteri. Hans uttrycksfulla framträdanden har resulterat i över 3 miljoner visningar på Youtube. I juni släppte Caspar sin debutsingel ”Andas” och den augusti släpptes ytterligare en singel ”Spring”. Nu är han aktuell med singeln ”If You” som släpptes den 1 okt med stort intresse.

“If You” blåser in och för känslan tillbaka till 70-talets soul och funk, men med en modernare inramning.En stor färgbomb släppt över frusna hjärtan.
Att röra mig och föra dig är det enda jag vill. Jag vill inte stå still
!, säger Caspar.

Låten känns verkligen som en sommarvind, lätt, hoppfull och trallvänlig. Men bakom det döljer sig dock något allvarligare, att inte våga säga förlåt. Det lätta med låten agerar motpunkt till det allvarliga i textens innebörd. En dans mellan det mörka och ljusa i att vara sårbar, ärlig men också hoppfull, säger Caspar om låtens innebörd.

 

Caspar Camitz är 26 år och uppvuxen i Roslagen i en musikalisk familj där sång och musik har varit en gemensam nämnare. Sedan åtta år tillbaka har Caspar spelat och sjungit i sitt eget band Katmanlo. Under ett ”jam” tillsammans med tre av bandmedlemmarna såddes fröet till nya singeln ”Andas”, en up-tempo instrumental idé som kombinerades med ett utbyte av personliga anteckningar och reflektioner för att skapa det som blev låtens text.

Under hösten kommer det släppas mer musik från Caspar, både på svenska och engelska.

”Det är soul, det är blues och självklart lite rock blandat där i, så beskriver Caspar sitt sound i de nya låtarna.

Sverige och världen tar varmt emot en ny stjärna med ny spännande musik.

Foto: Tila Ever Photography

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Caspar på