Elin Ek

Elin Ek är en folkkär programledare med stor erfarenhet av både radio och tv, samt författare, krönikör och föreläsare.

Elin har med karaktären Grynet varit programledare för SVT-programmen Grynets Show, Grynet på Vift samt Grynets Megashow. Hon har även varit programledare för bl a. SR-programmen Elin Ek i P3 och Kärlek i P4 samt Nickelodeon Kids Choice Awards, som sändes i Nickelodeon och TV4, 2005. Under hela 2007 sände Elin radioprogrammet Radiobåten på SR och på senare tid även programmet Karlavagnen.

Hösten 2018 kom Elins bok Athena. Grattis världen – jag är här nu! ut och succén har följts upp av fler böcker om Athena: Strålkastare – tack! och Hur svårt kan det vara? Elin är ständigt aktuell med det flitigt utlånade UR-programmet Gammatikbolaget.

Under flera år turnerade Elin riket runt med sin föreläsning, där hon berättade om hur det gick till när en luststyrd tjej i rosa gympadojor och tiara blev en av landets starkaste opinionsbildare och om folks reaktioner och händelser framför och bakom kameran.  Elin Ek är en uppskattad föreläsare kring bl.a värdegrund och självkänsla samt en efterfrågad konferencier i alla sammanhang.

Tillsammans med medskaparen av Grynet, Maria Örtengren, skrev Elin ”Grynets Bok”, som är en av förlaget Bonnier Carlséns genom tiderna mest sålda bok. 2015 gav hon ut en ny bok ”Jag grejar alltså finns jag” där Elin tipsar om hur du enkelt och billigt kan skapa personliga och användbara saker till dig själv, ditt rum eller andra. Uppföljaren Jag Odlar hittar du här.

Elin har blivit tilldelad flera priser, bl a. Årets Hetero 2003 och Rausings Talarpris från Lunds Universitet 2005.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.