Gina Dirawi

Gina Dirawi – en starkt lysande stjärna som lägger världen för sina fötter.

Gina Dirawi får Lena Nyman-priset 2020! Priset delas årligen ut till en ”begåvad konstnär som verkar i Nymans anda”.
”Hon har med ett helt eget uttryck vågat och lyckats experimentera med former och genrer och med exceptionell skicklighet i utförandet nått rakt in publikens hjärtan och hjärnor”, lyder en del av juryns motivering.
Gina romandebuterar. Läs med här.

Gina har som programledare rest världen runt och träffat människor som hon är nyfiken på i programmet ”Ginas värld”. Ett drömjobb! Innan dess var hennes dröm att vara programledare för Melodifestivalen och det har hon fått den stora äran att vara – tre gånger! Detsamma gällde Grammisgalan, som hon ledde två år i rad. Hon har hunnit vara julvärd i SVT (2015), lett Kristallen (2018) och medverkat som en av programledarna i Idol.

I februari 2015 åkte Gina till Beirut där hon medverkade i ett av arabvärldens mest sedda program; Kalam Nawaem. Strax därefter visades ”Ginas show” på SVT. Där spelade hon en annorlunda variant av sig själv, där det är svårt att helt förstå om det är på riktigt eller inte.

Och inte nog med allt detta så har Gina släppt de flitigt spelade singlarna; ”LOVE”, ”Mad Woman” och ”Hurt You So Bad”. Lyssna på ”LOVE” här.

Gina är Sundsvallstjejen som slog igenom på nätet. Hon började dagboksblogga 2009, ”Jag är Gina”, vilket utvecklades till en videoblogg med inslag av satiriska rollkaraktärer och en stor portion humor. Två år senare hade hennes videor visats hela 15 miljoner gånger på Youtube! Under tiden som videobloggen levde sitt liv på nätet jobbade Gina på P4 Västernorrland, pluggade retorik och statsvetenskap på Mittuniversitetet, sjöng sig till slutaudition i Idol och bloggade på SVT Play med titlarna ”The Fabulous Life of Ana Gina” samt ”The Ana Gina Show”. Radioerfarenheterna byggdes vidare med sommarprat på P1 och programledarskap för Musikhjälpen.

Ginas arbete har prisats flera gånger. Bland annat har hon vunnit tidningen Expressens pris för ”bästa webbteve” (2010), korats till ”Årets Tevepersonlighet” på Finest Awards 2012, fått titeln ”roligast i bloggvärlden” på Veckorevyns Blog Awards samma år och vunnit Kristallen i kategorin årets kvinnliga programledare.

Ginas debut på teaterscenen i nyskrivna musikalen ”Donna Juanita” med sångtexter av Hasse Alfredsson och Tage Danielsson uppskattades enormt och pågick under hela hösten 2016 på Kulturhuset Stadsteatern, Stora scen.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Gina på

Ginas Instaflöde