Isabelle McAllister

Isabelle McAllister är kreatör, föreläsare, poddare och TV-profil som inriktar sig på hållbarhet inom förändringsprocesser, innovation och trenderi.

Isabelle har ni sett i en mängd program såsom Äntligen hemma, När & Fjärran, Maxat (med Erik Ekstrand), Sommartorpet, Fixa rummet och Klimatrenoverarna. Isabelle åkte 2017 till Bali med sin familj för två år av vidareutbildning och livsbejakande, en resa som bland annat tillförde en extra dimension kring hennes föreläsningar inom temat förändring i en föränderlig värld.

Sommaren 2021 släppte Isabelle boken Skavank vilken är en blandning av teori, inspiration och praktisk handbok som vill hjälpa oss att se på våra saker med nya ögon och lära oss hur vi bäst kan laga och vårda dem. Boken fick fina recensioner och ni kan lyssna på Isabelle prata om Skavank i P1 morgon eller i TV4 Nyhetsmorgon.

 

Skavank – föreläsningen 
I denna föreläsning tar Isabelle med sin publik på en insiktsfull resa där man tittar på våra konsumtionsvanor, historien bakom och ställer sig frågan om varför vi blev ett massproducerande samhälle. Isabelle tar även itu med frågeställningar såsom våra drivkrafter, vad är det som gör att vi shoppar så mycket och varför är det ens värt att tänka på. Både för planetens skull men också för vårt personliga välbefinnande. Är det kanske så att vi missar något när vi inte har koppling till det vi omger oss med?

Den här föreläsningen om hållbarhetskommunikation ur flera perspektiv passar både storföretagen som vill sätta konsumentbeteenden i ett större perspektiv, som gör-det-självare som vill ha inspiration hur man lagar, vårdar och tar hand om det gamla och nötta. Föreläsningen går med fördel att kombinera med en workshop där man lär sig handfasta tips hur man använder det som redan finns, så ta med det som du har hemma som är trasigt så går Isabelle igenom olika tekniker och lagar tillsammans med er!

 

Omställningskollen
Uppdatering kring klimatkrisen. En rapport kring läget, vad som görs för att klara den, och hur nya ekonomier och affärsmodeller håller på att utvecklas. (Tillsammans med Anna Branten)

 

En föränderlig värld – business as UNusual
En trendföreläsning om förändring i en föränderlig värld. Klimatkris, teknikutveckling, virushot och en politisk rörelse som är svår att förutspå. Att utvecklas är inget nytt men aldrig tidigare har det skett med så sådana stormkliv. Vilka företag tar sig an utmaningarna på ett innovativt sätt och vilka är det som missar bollen? Är det inte dags att tänka kring de mål vi sätter och vad vi egentligen värdesätter? Hur kan vi som företag och individer bli hållbara på flera olika sätt?

 

Skala av och fylla på – Är ditt nuvarande liv egentligen det som du vill leva?

Två års livsomställning på Bali i Indonesien bar med sig nya perspektiv hur både livet ska levas men också i relationen till hur vi gör saker här hemma. Det är faktiskt inte nödvändigt att flytta till en ö på andra sidan världen för att få förändring men hur vågar man egentligen ta steget och vad bör man tänka på? Isabelle delar med sig av sin både inre och yttre resa på ett roligt och personligt sätt.

 

Teknik, trender och användare – när det omöjliga blir nya möjligheter
Twitter väljer president, 3D-skrivaren gör antibiotika och du swishar en tia för fikat. Dagens teknikutveckling är snabb och öppnar upp möjligheter som vi för tio år sedan knappt kunde föreställa oss. För att vara öppna för alla förändringar, och kunna tillgodose kundernas nya behov, behöver nästan alla företag vara både flexibla och kreativa. Men hur? Vilka verksamheter lyckas bra och varför? Vad finns det för roliga koncept att inspireras och lära av? Hur ser trenderna ut i världen och vad snackas det om på forskningsavdelningarna just nu? En omvärldsbevakande, inspirerande och upplysande föreläsning om modern vardagsteknik och de som gör allting möjligt: Användarna.

 

En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend
Vi svenskar renoverar mest i världen. Det handlar såklart om att vi har råd, vi kan helt enkelt renovera mer än många. Men varför gör vi det? Är det bara ett uttryck för ytlighet och tävling med grannarna? Eller handlar det kanske om att vi spenderar rekordmycket tid hemma? Vårt klimat gör innemiljön viktig. Våra hem är inte bara ett ställe där vi sover och byter kallingar, det är den plats där vi lever våra liv. Och då vill vi ju trivas där. Men att byta kök, badrum eller möblemang så fort andan faller på tär på både plånbok och miljö. Här delar därför Isabelle McAllister med sig av sina bästa tips på återbruk och smarta lösningar – men också massor av inspiration och nya trender. Målet är ett personligt och miljömässigt hållbart hem som får hela familjen att trivas. Och som inte kostar skjortan.

Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtidens utmaningar
Solcellsförsörjda bostadsområden, skyskrapor i trä och konstgjorda skogar, kontoret på fickan och intelligenta hus – hur ser trenderna ut för det moderna boendet och framtidens arbetsplatser? Och hur förhåller vi oss till en värld där klimathot, digital utveckling och urbanisering rusar på i nästan samma takt? Det moderna samhällets fysiska utformning påverkar alla oss som är en del av det, och förändrar hur vi lever, bor och arbetar. I den här föreläsningen gläntar vi tillsammans på dörren till framtidens hållbara hem. Inspireras av arkitektur- och inredningstendenser från hela världen och lär dig mer om vad som väntar – och om det som händer just nu!

I podden Förnyarna delar Isabelle McAllister och Anna Branten med sig av tankar kring den nya värld vi är på väg in i. Hur kan vi leva och verka framöver med akut klimathot, AI, politiska svängningar och förändrade jobbmöjligheter? Lyssna här

Här kan ni se ett av många projekt som Isabelle varit med och förverkliga.

Följ Isabelle och gör ett besök i hennes spännande värld genom att kika in på hennes hemsida.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Isabelle på sociala medier här: