NYHET! Boka en Cookalong med Lisa!

Lisa Lemke

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Hon arbetar med att laga, prata, skriva och styla mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam.

 

Sedan drygt femton år tillbaka har vi kunnat följa hennes avslappnade, kreativa och glimtfyllda inställning till matlagning och recept-skapande. Lisa har sedan 2011 spridit matglädje i tv, bland annat genom Sommarkväll på SVT, GrillmästarnaMitt kök/Köket på TV4 och SVT:s matprogramserie Timjan, tupp & tårta.

Lisas matfilosofi är tydlig: matlagningen ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. Att laga god mat ska inte behöva förknippas med någon form av prestige. Lisas hjärtefrågor kring mat är lantbruk och hållbarhet, och det är något som hon aktivt arbetar med.

Lisa är en uppskattad konferencier och moderator, där hennes främsta kännetecken är att sprida energi, showa och underhålla, men också för att hon är bra på att lyfta andra, på ett professionellt sätt hålla i trådarna, och ställa rätt frågor (hon är i grunden journalist). Lisa passar såväl på stora scener med större evenemang som med mindre publiker och arrangemang. Från gala till bönder!

Lisa är också en inspirerande föredragshållare där hon inte bara pratar om hjärtefrågorna mat, levande lantbruk och hållbarhet, utan också om målbilder, drömförverkligande, vikten av att ge sig ut på tunn is mellan varven, hur man blir bäst på sitt jobb genom att jobba med det man älskar och hur man bäst bollar med sin tid.

Exempel på föreläsningar och workshops med Lisa:

Den hållbara hemmamaten – hur vi måste börja tänka utanför boxen och bli kompis med en bonde!
Varifrån kommer egentligen maten på ditt bord? Lisa menar att det är dags för oss alla att lära känna en bonde! För Lisa tror att kunskap och relationer är en avgörande faktor för att få oss att slänga mindre mat, ta bättre beslut och bli en miljöhjälte. Vet du egentligen hur gammal mjölk luktar? Och vilka rätter ligger på din lista? Vare sig man är stor eller liten, ung eller gammal är det här en föreläsning och ögonöppnare för alla.

Världens bästa ord: Tillsammans!
Om samarbete, varför människan är gjord för att arbeta tillsammans och hur man skapar en äkta och lojal företagskultur vare sig man jobbar i det lilla eller det stora. Lisa delar med sig av sin filosofi kring gräv där du står, energitjuvar, hjärnans kraft och om hur samarbete kan flytta berg och ändra ”nej” till ”ja!”. Såväl privat som i skola och arbete. Föreläsningen kan kompletteras med en workshop kring hur man ser på samarbete med nya ögon, och denna workshop passar såväl föra stora som små grupper.

Den levande landsbygden – från långkål till white guide
Så skapar man förändring genom att se konkurrenter som konkullegor och tron på att allt är möjligt. Lisa delar med sig av sina erfarenheter från den resa som hembygden Falkenberg gjort där man gått från pessimism till att som första region någonsin få gemensamt pris av White guide. Denna resa har Lisa vart en del av från början och hon ger konkreta tips på hur en grupp eller region kan nå stordåd tillsammans.

Kvinna, mamma, företagare och drömförverkligare – jag är en superhjälte!
Under parollen ”Våga tro på din dröm och din förmåga” berättar Lisa om hur hon gick från ett skrivbord i sovrummet till att leva sin dröm. Lisa delar med sig av den resa som hon själv gjort, inspirerar andra till att leva sin dröm och avslöjar vad hennes superkraft är. I denna föreläsning finns också möjlighet att lägga in en kortare workshop som funkar för både små och stora grupper.

Lisa har skrivit flera prisade kokböcker som släppts både i Sverige och utomlands i länder som USA, Tyskland, Australien, England, Finland och Norge. Hösten 2019 släpptes ”Brödmat” som handlar om att låta brödet bli en del av måltiden och det med recept från hela världen där ju faktiskt bröd är basen i många kök.

Lisa, född 1981, växte upp i de småländska skogarna i det lilla samhället Skillingaryd. Efter nedslag i Skottland, Umeå och flera år i Göteborg bor och verkar hon sedan 2006 i Falkenberg. Den gamla prästgården på Skrea backe utanför Falkenberg – som hon delar med man, två barn och massa djur – är basen för hennes verksamhet. Här driver hon tillsammans med sin man de två krogarna Prostens pizza och Skrea Matbruk som året om lockar folk från hela landet. Prästgården är en stark punkt i hennes varumärke som bygger mycket på konceptet ”Lisa på landet”, något av en Pippi Långstrump i köket.

Lisa anpassar och skräddarsyr föreläsningen så att den passar just er! Nyfiken på ett samarbete? Välkommen att kontakta oss!

Foto © Magnus Carlsson

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Lisa på