Lotta Bromé

Nyhet!

Mix Megapol rekryterar Lotta Bromé till storsatsning!

Lotta Bromé är en av Sveriges mest omtyckta och prisbelönta radioprofiler. Nu går hon till Sveriges största kommersiella radiostation Mix Megapol för att leda ”Halv tre med Lotta Bromé” – ett helt nytt eftermiddagsprogram varje vardag.

”Halv tre med Lotta Bromé” har premiär klockan 14.30 den 30 maj. I programmet kommer Lotta Bromé att prata om dagsaktuella ämnen, möta och intervjua gäster på sitt alldeles egna sätt och även spela den perfekta musikmixen.

Lotta Bromé längtar tillbaka in i radiostudion.

–  Jag har saknat min publik och mina gäster. Det ska bli fantastiskt roligt att möta dem igen. Jag ser massor av möjligheter hos Mix Megapol som är Sveriges största kommersiella radiostation med fantastiskt innehåll och når så många lyssnare över hela landet, säger Lotta Bromé.

Alexander Lindahl, produktchef på Mix Megapol, är stolt över rekryteringen:

– Lotta Bromé är en verklig drömrekrytering som stärker det fantastiska teamet på Mix Megapol. I en undersökning vi gjort bland våra lyssnare om vilken person de helst vill höra på Mix Megapol är det tre personer sticker ut: Gry Forssell, Anders Bagge och Lotta Bromé. Nu kan vi erbjuda våra lyssnare alla tre, säger Alexander Lindahl, produktchef på Mix Megapol.

”Halv tre med Lotta Bromé” blir ett helt nytt format för Mix Megapol och sänds på eftermiddagarna 14.30–16.30 måndag till fredag.

– Lotta Bromé har en unik förmåga att prata med människor och föra relevanta, meningsfulla samtal om dagsaktuella ämnen och få det att låta så bra och inbjudande. Det är vad vi kommer att ta fasta på i ”Halv tre med Lotta Bromé”, säger Alexander Lindahl.

Anna Rastner, content director på Bauer Media, säger att rekryteringen av Lotta Bromé är en satsning som speglar företagets höga ambitioner:

– Bauer Media ska vara den självklara destinationen för alla som älskar att jobba med audio – såväl radio som poddar. Därför är vi enormt glada över att kunna attrahera en talang som Lotta Bromé  och vi hoppas att hon ska trivas hos oss, säger Anna Rastner, content director på Bauer Media.

Lotta har under många år varit en uppskattad programledare i såväl tv som radio. Hennes förmåga att samtala med såväl kända som okända har bland annat resulterat i en daglig miljonpublik med Sveriges Radios ”P4 Extra” och vinst av radiopriset ”Sveriges bästa programledare” åtta år i rad!

Lotta Bromé är uppvuxen i Skövde och hon inledde sin radiokarriär på lokalradiostationen P4 Skaraborg. Där hade hon, parallellt med gymnasiestudier, program en gång/vecka samt på alla lov.Efter en kort sejour i Kanada flyttade Lotta till Stockholm – och resten är radiohistoria.

Efter att ha varit reporter och producent för bland annat Kjell Alinge och Eldorado fick hon så småningom sommarvikariera för Ulf Elfving och hans ”Efter Tre” med sitt ”Café Bromé”, något som gav henne Expressens Stora Radiopris 1989. (Så småningom blev hon också programledare för aktualitetsprogrammet ”Efter Tre”)

Under fyra år reste hon sommartid Sverige runt och ledde hon ”Sommartoppen” tillsammans med Anders Lundin. Hon startade ”Klang & CO” tillsammans med bland andra Erik Blix och Kerstin Behrendtz – som innebar ett nytt sätt att tilltala lyssnarna i radio.

Under åren har Lotta Bromé arbetat i samtliga kanaler på Sveriges Radio, där hon jobbade på samhällsredaktionen och med program som Studio Ett, Tendens och Filosofiska rummet. Dessutom jobbade hon på Radiosporten under två år.

2017 valde Lotta Bromé att avsluta sitt jobb på Sveriges Radio – efter nio år med P4Extra varje eftermiddag mellan 13-15.

Lotta Bromé har bland annat lett sändningar från kungliga bröllop och dop. Hon har även bevakat flera val i Sverige, men också i USA, Storbritannien och Frankrike.

I SVT har vi bland annat kunnat se henne som medverkande – och vinnare – av ”På Spåret”tillsammans med Carl Jan Granqvist.

Hon har lett ”Söndagsöppet” – och blev 2003 den första julvärd att ta över efter Arne Weise.

Hon har också turnerat med ”Diggiloo”, skrivit en bok om, och gjort en scenshow tillsammans med, Lill-Babs.

Sedan maj 2022 arbetar hon hos Mix Megapol där hon leder eftermiddagsprogrammet ”Halvtre med Lotta Bromé” – vardagar 14.30-16.30

Med sin nyfikenhet, respekt och värme är Lotta Bromé en uppskattad programledare, men också moderator. Hon har bland annat hållit i RFSU-dagar, haft heldagar med Karlstad Kommun, Lidköping och Blekinges Idrottsförbund. Även kick-offs och middagsvärd för företag.

Lotta Bromé gör också företagspoddar – till exempel ”Kopodden” för Växa som startades sommaren 2021. Den finns på Spotify – liksom intervjupodden ”Brevé Bromé”

Lotta Bromé kan bokas som intervjuare på företagsevent, samtalsledare och moderator/konferencier på exempelvis kommundagar. Med sitt engagemang och rättframma nyfikenhet får eventet en väl avvägd balans mellan humor och allvar.

Lotta Bromé kan också bokas tillsammans med Carl Jan Granqvist.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Lotta på