Mathias Andersson

Mathias är kanske mest känd för allmänheten som programledare från Plus på SVT och Lyxfällan på TV3, men bakom TV-kostymen finns mycket mer.

Mathias har i över tjugo år tagit hand om ekonomin hos Sveriges artistelit där han både hjälpt till med placeringar och röjt bland kvitton hos rockstjärnor och programledare.

Nu är programledarduon Charlie och Mathias tillbaka. ”Ekonomi på Riktigt med Charlie & Mathias” är en podd om vardagsekonomi för vanliga människor – på riktigt. Den sänds varje vecka och finns där poddar finns.

Mathias är även en populär och omtyckt moderator och konferencier. Oavsett om det gäller den interna kick-offen, konferensen, kundarrangemanget, ett möte eller konferens så leder Mathias med van och varm hand dagen från början till slut.

Man kan även boka Mathias som föreläsare, då i team med Charlie Söderberg. De föreläser om sina erfarenheter av att jobba med Sveriges rikaste och fattigaste människor. Det blir en blandning av humor, käftsmällar, goda råd och genvägar till en sund och rolig privatekonomi.

Arturo Arques är tillbaka och idag pratar vi BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR!
🏡
Hur bra koll har du på ekonomin i den bostadsrättsförening? Eller vet du vad du behöver ha koll på gällande bostadsrättsföreningen när du ska köpa lägenhet? I det här avsnittet tar vi helt enkelt en djupare titt på ekonomin kring bostadsrättsföreningar!
🏡
De flesta har större engagemang i sitt sparkonto på 50 000:- än på ekonomin i sin bostadsrättsförening trots att det är en miljonaffär. Det känns extra besvärande nu när vi kan konstatera att häften av alla föreningar sparar för lite och hälften av dem inte får ihop sin ekonomi.
🏡
Arturo Arques hjälper oss att lista ut hur man styr upp detta och ingjuter mod i oss som snart skall gå på stämma i sin bostadsrättsförening eller lägga bud på en ny lägenhet.
🏡


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #brf #riksbyggen #hsb #bostadsrättsförening #bostadsrättsföreningar #pengar #lägenhet #bostadsmarknaden #årsredovisning @swedbanksverige
...

PÅ RIKTIGT med Småspararguiden!
💰
Att sunt och långsiktigt investerande kan ge en bra avkastning är det många som vet. Men idag grottar vi ner oss ordentligt och frågar oss: Hur får man egentligen mest pengar för pengarna?
💰
Går det att tajma marknaden? Ska man köpa eller sälja när marknaden åker bergochdalbana? Och kan man lita på sin privatrådgivare på banken?
💰
Med oss idag har vi Andreas Runnemo som tillsammans med Patrick Siegbahn och ett gäng andra begåvade personer driver Småspararguiden. De avslöjade bland annat skandalbolaget Allra och har mottagit konsumentpriset Blåslampan, och till vardags hjälper de småsparare att göra kloka finansiella investeringar - allt för att få mer pengar för pengarna!
💰#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #finans #investeringar @smaspararguiden #lyxfällan #börsen
...

It’s frågetime igen! 🙌
💡
Mannen med skägget återvänder och vi svarar på fler av era lyssnarfrågor tillsammans med Magnus Hjelmér!
💡
Vi pratar börskrasch, vad det är och hur man hanterar en svajig marknad. Är det bäst att plocka ut allt man äger och har eller är det fritt fram att shoppa när det är rea på börsen? Vi pratar också admin, vad tid är värt och om man bör köpa höns om man vill få billigare ägg.
💡
Magnus avslöjar dessutom sina makalösa planer på att springa ett 45 mil långt lopp och hur han förbereder sig mentalt!
💡

#ekonomi #påriktigt #pengar #frågor @icabanken #börskrasch #finanskris #corona #podcast #rikedom #frågestund #lyxfällan
...

Vem gömmer sig bakom mikrofonen denna vecka om inte Mr Paradiset himself - Johannes Cullberg!
🍏
Vi får äran att lyssna till en otroligt fascinerande resa om en matjättarnas svar på Davids kamp mot Goliat, en etisk klenods uppgång och fall - och om den gröna fenixen som nalkas!
🍏
Vi djupdyker i de stora matvarukedjornas filosofi kring inköp och prissättning, ekologiskt kontra närodlat och vad E-ämnen och tillsatser egentligen fyller för funktion.
🍏
Vi pratar också om Paradisets konkurs och hur coronakrisen påverkat branschen, om ekonomi, finansiering och hur man på kreativa sätt kan ta in externa investerare för att få sin idé att bli en livskraftig verksamhet.
🍏
Kort och gott - ett matnyttigt avsnitt med mängder av godbitar! Smaklig lyssning 🙏
🍏#ekonomi #ekonomipåriktigt #påriktigt #paradiset #ekologiskt #närodlat #mat #finansiering #pengar #inspiration #företagande #business @paradisetmatmarknad
...

Den är här! Som vi väntat, som vi laddat, som vi planerat och som vi förberett oss - det är deklarationsdags! 🙌
📝
Eller är det kanske inte riktigt så det känns..? Att deklarera kan på många sätt vara en djungel bland blanketter, avdrag och uppgiftsletande. För att reda ut allt vad frågetecken heter har vi kallat in vår gamla vapendragare @sparekonomchristina!
📝
Hur är det med RUT & ROT? Vilka reseavdrag får du göra och får du dra av kostymen på företaget? Allt detta och mycket mer i dagens avsnitt om hur du maximerar din deklaration!
📝
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #deklaration #rikedom #skatt #skatteverket #ekonomiskfrihet #pengar #sparapengar #lyxfällan #savelend
...

Vi har fått äran att vara med på Spotifys lista över veckans Poddtips!
🌟
Vem borde tycker du borde ta och lyssna på vår podd och få fler tips och knep för att krydda sitt sparande? 🔥
...

Nytt avsnitt, nytt skägg!
🧔🏻
Den här veckan lämnar vi över hela agendan till er lyssnare! Det är nämligen dags att besvara ett gäng av alla de frågor som kommer in till programmet, vilket vi tycker är fantastiskt roligt!
🧔🏻
Vi kommer dock inte att göra detta själva utan kallar in det tunga artilleriet i form av allvetaren, multiexperten och vår mycket goda vän Magnus Hjelmér!
🧔🏻
Vi pratar bland annat om spartips gällande mat och kläder, köpstopp som taktik för att få mer i plånboken och hur låg risk det egentligen är med indexfonder. Vi får också en uppdatering kring några trogna lyssnares resa mot en miljon kronor!
🧔🏻
@magnushjelmer #ekonomi #påriktigt #podcast #pengar #rik #köpstopp #lyssnarfrågor #miljonär
...

PÅ RIKTIGT - Om lycka!
🙌
I tider då mycket känns tråkigt, man begränsas i sitt sociala liv, evenemang ställs in och man har allt mindre att göra om dagarna kan det vara extra viktigt att plocka fram lite positiva känslor!
🙌
I veckans avsnitt gästas vi av den vise, den lugne, och den oemotståndligt härliga Micael Dahlén! I samband med att han nyligen gett ut sin nyaste bok ”En liten bok om lycka” pratar vi om hur viktigt det är att ha någonting att se fram emot, känna längtan och veta att det kommer stunder då vi kan umgås och kramas med varandra igen.
🙌
Dessutom, minst lika viktigt är det att kunna se tillbaka på tider som varit,både glada stunder från barndomen, härliga minnen från forna somrar och tider då livet kändes sådär pirrigt spännande! Känns det lite väl nostalgiskt? Bra! Nostalgi är nämligen någonting vackert menar Micael, och någonting som faktiskt gör oss lyckligare.
🙌
Så fram med fotoalbumen, passa på att lägga över dina digitala foton där du kan se dom, och planera för vad du ska göra när världen är åt rätt håll igen, medan vi håller dig sällskap i lurarna!
🙌
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #podcast @micaeldahlen #podd #lycka #corona #längtan #nostalgi #pengar #livsnjuterier
...

PÅ RIKTIGT #165:
🌀
Han har varit chefsstrateg och partisekreterare för moderaterna, han är vice ordförande i SOS Barnbyar och ledamot i Svenska Filminstitutet, han är författare, föreläsare och matälskare, och idag är han även gäst i podden - vi välkomnar Per Schlingmann! 🌀
Förutom ovanstående pratar vi också om hur Sverige och regeringen hanterar coronakrisen och hur besluten som fattas idag påverkas oss på både lång och kort sikt. Vi pratar också om författarskap och Pers senaste bok som han skrivit tillsammans med stjärnkocken Karl Ljung, som dagen till ära även har sin digitala releasefest idag!
🌀


@perschlingmann #ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #corona #coronavirus #politik #moderaterna @moderaterna #podcast
...

#164: Med Savelend!
🌟
Har ni någonsin undrat hur en entreprenör ser ut? Låt oss då presentera Ludwig Pettersson! Han startade sitt första bolag som 11-åring och har sedan dess tagit bergochdalbanan till framgången.
🌟
E-sport, satsningar på börsen och poker är några av de hållplatser som han passerat på vägen till sitt framgångsrika företag Savelend som han driver idag.
🌟
Savelend är förutom ett fantastiskt företag också poddens nya samarbetspartner och sponsor. De ger sparare en möjlighet att komplettera sitt sparande genom att investera i krediter, självklart med stenkoll på låntagarna, tillstånd från FI och bra avkastning! Mer info finns på Savelend.se!
🌟
Så lyssna in dagens avsnitt för inspiration, kunskap och möjlighet att lära känna en av Sveriges mest lovande entreprenörer!
🌟


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #podcast #podd #savelend #sparande #investeringar #lyxfällan
...

#163: Coronaspecial!
🦠💰
Nej, vi kunde inte hålla oss borta från att köra ett avsnitt om coronakrisen - närmare hur den påverkar ekonomin, jobben och börsen.
🦠
Men vi behöver inte ta oss genom detta ämne själva. Dagen till ära gästas vi av vår trogne ekonomiexpert Arturo Arques! Vi får därmed bästa möjliga experthjälp med frågor om vad som komma skall inom det ekonomiska området.
🦠
Vilka ekonomiska konsekvenser kommer i kölvattnet av corona? Hur oroliga ska vi vara? Vem får behålla jobbet och vem blir arbetslös? Är det en tillfällig kris eller är det början på en global depression?
🦠
Arturo hjälper oss att bena i dessa oroliga tider och ger sina bästa råd för hur du kan corona-säkra din ekonomi!
🦠


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #corona #coronakrisen #börsen #podcast #podd #finanskris #2020
...

PÅ RIKTIGT #161: Med @davidjpphillips ! 🌟
I veckans podd gästas vi av en av giganterna inom kommunikation, mannen med miljontals visningar på sina TED-talks och som har föreläst om storytelling för Disney - David JP Phillips!
🌟
Vi pratar om hur vår biologi styr våra köpbeslut och hur vi med några enkla knep kan trigga igång hjärnans lyckohormon för att få det vi vill och undvika stress.
🌟
Vi pratar också om hur reklamvärlden utnyttjar den kunskapen för att få oss att köpa mer, oavsett om det är med hjälp av Zlatan eller James Bond.
🌟
Detta är ett enormt fascinerande avsnitt som ni helt enkelt får missa! Välkommen in i värmen med inspiratören och föreläsaren David JP Phillips!


#ekonomi #påriktigt #ekonomipåriktigt #charlieochmathias #podcast #pengar #lyxfällan #reklam
...

#155: PÅ RIKTIGT om betyg och omdömen!
⭐️
Överallt ser vi olika rankings och betyg på saker och ting. Vi jämför hotell, restauranger och filmer. Frågan är ju hur vetenskapligt korrekta alla dessa betyg är? Vem är då bättre att prata om detta än vår alltid lika nyfikne gäst Micael Dahlén?
⭐️
Vi grottar ner oss i varför vi ger ett visst betyg till en produkt, om vi verkligen är opartiska när vi ger ett betyg och om det någonsin finns någon logik bakom att ge hotellvistelsen 5 stjärnor. Vi kikar också på hur du kan göra för att få upp ditt helhetsbetyg och varför du inte ska ta åt dig när du bara får ett plus.
⭐️
Självklart får vi också en uppdatering på vad som hände på nobelfesten, hur Micael resonerade kring sitt klädval och vart det hettade till mellan gästerna 🔥
⭐️
In och lyssna på veckans avsnitt med Micael Dahlén!


• •
#påriktigt #ekonomipåriktigt #charlieochmathias #ekonomi #ranking #mätbarhet #betyg #omdöme #pengar #framgång #podcast #kungsholmen #nobelfesten #jämföra #podd
...

PÅ RIKTIGT om att starta företag!
🚀
En lyssnarfråga har kommit in till programmet och vi diskuterar vilka fördelar och nackdelar det finns med att starta företag. Och hur var det egentligen när Charlie och Mathias startade sina allra första företag?
🚀
Charlie berättar om sin korta och kanske inte allt för stimulerande karriär som mäklare och Mathias förklarar hur en karriär kan utvecklas från muskelknuttar och choklad till redovisning och management.
🚀
Vi tar också reda på om det är en bra idé att ta hjälp med faktureringen och vad uttrycket brasklapp kommer ifrån. Och har Mathias åldersnoja nått nya höjder när han avslöjar vad han haft för sig sedan förra podden?
🚀
Välkommen in i värmen i avsnitt 148! ❄️


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #företag #företagande #entreprenör #podcast #ettrikareliv #gym #mäklare #egenföretagare #business #media #pengar #startaeget #lyxfällan
...

PÅ RIKTIGT - Om Nobelpriset i Ekonomi
🏅
Ja, du har rätt. Det heter egentligen ”Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne”, rätt ska vara rätt! För att göra detta lika enkelt och underhållande gästas vi idag av hårdrocksprofessorn, nationalekonomen och skumtomeälskaren Micael Dahlén! 🏅
Priset gick i år till Esther Duflo, Abhijit Banarjee och Michael Kremer för deras arbete med att mildra den globala fattigdomen. Ester Duflo blir därmed den andra kvinnan i historien att få ta emot priset.
🏅
Förutom Nobelpris diskuterar vi även Michaels premiär på Pod-scenen, vilket nagellack som gör sig bäst i Blå Hallen och dödsrunornas egna appar.
🏅
#påriktigt #charlieochmathias #micaeldahlen #nobelpriset #ekonomi #skumtomtar #riksbanken #professor #lyxfällan #investera #pengar #kaosologi #nextopia #alfrednobel #compricer
...

I veckans avsnitt gästas vi av personen som ger envishet, inspiration och mod ett ansikte - Therése Neaimé!
💃
Vi får följa med på en fantastisk resa från mobbad till elitidrottare, från dansare till världsartist, från USA till Dubai - från drömmar till verklighet.
🏅
Lyssna till en inspirerande berättelse om hur allt är möjligt, bara du är målmedveten, orädd och villig att jobba hårt.
💪
Missa inte veckans inspirerande avsnitt med @thereseneaime!
#påriktigt #podcast #ekonomi #compricer #drömmar #mål
...

I dagens avsnitt av Ekonomi PÅ RIKTIGT gästas vi av Christina Sahlberg och vi pratar om något så spännande som TANKEVURPOR 🔥
💡
Vi vet ju att du som lyssnar har stenkoll på allt som har med ekonomi att göra, att du tänker efter noga innan du spontanshoppar och att du verkligen inte går på butikernas REA-knep och reklam! Eller...?
💡
I veckans avsnitt diskuterar vi just dessa frågor. Är våra beslut alltid genomtänkta och rationella, eller har vi inte så bra koll på våra egna beslut som vi tror..? 🤔
💡
Detta och mer hör du i avsnitt 140! 🔥


#påriktigt #charlieochmathias #ekonomi #podcast #compricer #tankevurpor #reklam #pension
...

I veckans avsnitt gästas vi åter igen av Arturo Arques! 🔥
🏡
Vi diskuterar bostadsmarknaden, olika bostadsformer och framtiden. Vi pratar också om vad vi har att lära av Spanien, är en gemensam pool en lyx vi borde ta del av eller är det ett koncept som är dömt att misslyckats?
🏡
Hur kommer bostadsmarknaden se ut framöver? Hur får man råd med sitt första boende och vad är egentligen skillnaden på en bostadsrätt och en ägarlägenhet?
🏡
Detta och mycket med i avsnitt #140 av Ekonomi PÅ RIKTIGT! 🔥
#påriktigt #ekonomi #bostadsmarknaden #podcast #charlieochmathias #boindex #ettrikareliv #bostad
...

Du har väl inte missat veckans avsnitt av PÅ RIKTIGT??
💰
Med nytt efternamn men samma härliga expertis gästas vi av vår ständige svar-på-talare tillika årets bankprofil 2019 Christina Sahlberg!
💰
Vi diskuterar hur vi kan lära våra barn om ekonomiskt tänkande. Hur mycket ska ditt barn få i veckopeng? När ska dom få barnbidraget och vem ska egentligen köpa vinterkängorna när slantarna är slut?
💰
Missa inte veckans avsnitt!
...

I veckans avsnitt pratar vi om framtiden, eller snarare framtidens sparform - fondroboten!
🤖
Men hur bra är det egentligen med fondrobotar? Är det bara en fluga är eller är det lösningen på mänsklighetens alla sparproblem?
🤖
För att få svar på dessa frågor har vi med oss ingen mindre än spar-oraklet Jan Bolmeson som går igenom allt som är värt att veta om sparrobotar.
🤖
Missa inte veckans avsnitt! 🔥#påriktigt #fondrobotar #rikatillsammans #sparande #privatekonomi
...

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.