Mathias Andersson

Mathias är kanske mest känd för allmänheten som programledare från Plus på SVT och Lyxfällan på TV3, men bakom TV-kostymen finns mycket mer.

Mathias har i över tjugo år tagit hand om ekonomin hos Sveriges artistelit där han både hjälpt till med placeringar och röjt bland kvitton hos rockstjärnor och programledare.

Nu är programledarduon Charlie och Mathias tillbaka. ”Ekonomi på Riktigt med Charlie & Mathias” är en podd om vardagsekonomi för vanliga människor – på riktigt. Den sänds varje vecka och finns där poddar finns.

Mathias är även en populär och omtyckt moderator och konferencier. Oavsett om det gäller den interna kick-offen, konferensen, kundarrangemanget, ett möte eller konferens så leder Mathias med van och varm hand dagen från början till slut.

Man kan även boka Mathias som föreläsare, då i team med Charlie Söderberg. De föreläser om sina erfarenheter av att jobba med Sveriges rikaste och fattigaste människor. Det blir en blandning av humor, käftsmällar, goda råd och genvägar till en sund och rolig privatekonomi.

PÅ RIKTIGT #182 - ute nu! 🙌
💳
Denna vecka gästas vi åter igen av vår fantastiska vän och expert på allt vad pengar heter - Arturo Arques!
💳
Vi fokuserar främst på skulder, konsumtionskrediter och ungdomars skuldsättning, och hur det kommer sig att vi är så dåliga på att prata pengar i Sverige.
💳
Vi pratar också skulder i större sammanhang - nämligen stadsskuld. Vad är det egentligen, och hur kommer det sig att USA kan vara både extremt skuldsatt och samtidigt ha så gott ekonomiskt förtroende?
💳
Vi går också igenom ett case när en bostadsköpare ville stämma förra ägaren för att grannen var högljudd och tar ett nytt grepp om ämnet medborgarlön!
💳
Trevlig lyssning!
#ekonomi #påriktigt #skulder #skuldsättning #krediter #pengar #lån #stadsskuld #medborgarlön #lyxfällan #delbetala #avbetalning
...

På fredag tar vi ”rast” från sommarledighet för att spela in ännu ett avsnitt. Vi tänkte köra ett ”frågor och svar med Charlie och Mathias” och det är här ni alla kommer in i bilden. Skriv en fråga om VAD SOM HELST här nedan och vi lovar att göra vårt bästa och svara ärligt. Den som lägger in den som en ljudfil får dessutom den uppspelad i podden, skicka då filen till charlieochmathias@gmail.com - så... våga fråga! ...

PÅ RIKTIGT #181: Om döden. Och livet efter den 🙏
✝️
Nej det är faktiskt inte så deppigt som det låter. Men är det något som vi vet så är det att den dagen kommer och allt runt omkring inte är så suddigt och svartvitt som man kan tro, framförallt vad som händer med ekonomin.
✝️
Vi reder ut oerhört värdefulla till första anblick tråkigheter som livförsäkring, testamente och hur man på bästa sätt förbereder sig själv och sina nära och kära för framtiden.
✝️
Med oss har vi privatekonomiernas privatekonom, Jan Bolmeson! Vi reder ut begrepp, tips och trix kring hur du kan styra upp din ekonomi för framtiden och vi tar reda på varför livförsäkringar faktiskt inte skiljer sig så mycket i pris.
✝️
Vi pratar även familjeekonomi och särkullbarn, och vem som egentligen ärver huset när det ska lämnas vidare. Dessutom berättar Jan om sina många alter egon som han använder sig av när han pratar i telefonen..
✝️
Varmt välkomna till ett livfullt avsnitt och en ljusglimt i ett mörkt ämne - lika praktiskt och konkret som spännande!
✝️


#ekonomi #påriktigt #lyxfällan #charlieochmathias #pengar #livförsäkring #döden #vitaarkivet #arv #testamente #familj #livetefterdöden @rikatillsammans @janbolmeson
...

PÅ RIKTIGT #181: Med GoClimate och Cissi Lindén!
🌳
I veckans avsnitt träffar vi klimatentreprenören Cissi Lindén! Vi pratar klimat, business och sambandet där emellan, och hur man kan göra klimatsmart till sin stora konkurrensfördel!
🌳
Vi pratar klimatavtryck, hur vi kan minska våran påverkan på vår natur PÅ RIKTIGT, och skippa symbolpolitiken. Eller ja, iallafall lära oss att det finns mycket utöver att sopsortera som gör gott för moder jord.
🌳
Vi pratar utöver miljö även om den miljö som finns på jobbet - arbetsmiljön, och GoClimates hyllade life hacks för att skapa en fantastisk arbetsplats för dig själv och dina kollegor!
🌳


#ekonomi #påriktigt #pengar @goclimate #klimatsmart #källsortera #bramiljöval #klimatet #grönföretagsamhet
...

Semestern fortsätter och varför inte passa på att spela in ett avsnitt till från sommarstugan?
☀️
Denna veckan pratar vi semesterekonomi - vart pengarna ska strösslas och vart dom ska snålas! Eller ja, kanske inte riktigt, men när hemestern pågår är det en konst att få ut det mesta av semesterkassan!
☀️
För att lära oss om de bästa upplevelserna som finns runt omkring oss tar Mathias med oss på en guidad tur kring den sörmländska landsbygden. Vi pratar om smultronställen som lokala matproducenter, loppisar och andra sevärdheter som oftast finns ett stenkast bort!
☀️
Vi rundar också av med vad som visar sig vara en av Charlie och Mathias stora passioner - nämligen att gå på auktion! Så fram med solstolen, fyll på med kall dryck av valfri sort och följ med på sommarens roadrip genom den sörmländsla landsbygden!
☀️
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #semester #semesterekonomi #sörmland #södermanland #stuga #lokalmat #matproducent #auktion #hemester
...

Sommar, sommar sommar..! 🎶
☀️
Sommaren är här på riktigt och denna vecka sänder vi en sommarspecial - raka vägen från syrénbersån på Mathias sommartorp i Sörmland!
☀️
Vi pratar om sommarens härligheter, vad du ska göra om du skulle vinna 100 miljoner i Spanien och att alla verkligen kan lyckas med de de vill - om Wenger sig fasen på det!
☀️
Vi passar också på att grilla vår sponsor Savelend och tar reda på hur etiskt det är och hur det egentligen fungerar.
☀️
Dessutom får vi Charlies allra vassaste boktips inför semestern! Och självklart rundar vi av med ett dopp i poolen tillsammans med våra bättre hälfter Malin och Andréa!
☀️
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #sommar #torp #sörmland #pengar #podcast #podd #börs #savelend #richdad #semester
...

Till att börja med vill jag be om ursäkt till min fina kollega, likheterna var för slående och i tider som dessa får man retas bäst man kan - du vet att jag tycker om dig ändå 😘
💵
Poddar man från sommarstugan får man vara som man är, och jag har en känsla av att Mathias kommer att hämnas när tiden är rätt...
💵
Gemensamt är iallafall att vi tillsammans med Arturo Arques har spelat in ett rykande färskt avsnitt med en uppdatering om hur coronakrisen påverkat ekonomin hittills, och vad som väntar!
💵
Är det dags att gå in på börsen igen? Eller är det för tidigt? Eller för sent? Vi går igenom läget på världens börser, pratar arbetslöshet och om en andra våg väntar.
💵
In och lyssna på senaste avsnittet av podden, och ta igen några gamla avsnitt av Hipp Hipp nu när sommaren tagit en paus. Trevlig lyssning!
💵
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #hipphipp @arquesarturo #börsen #corona #coronakrisen #pengar
...

Avsnitt #176 ute nu!
✂️
Idag tar vi ett grepp om ett av Sveriges vanligaste egenföretagaryrken! Vi pratar om frisörens värld, ekonomin och företagandet. Men vad vet vi om det? Inte mycket! Därför tar vi hjälp av Frisörföretagarnas egen Ted Gemzell!
✂️
Vi pratar om yrkesrollen och framtiden, vilka licenser man bör känna till för en frisör och hur verksamheten kan bli ännu mer lönsam och dessutom öka servicen till nya nivåer!
✂️
Ett avsnitt fyllt av tips och trix som förutom frisörbranschen självklart även kan appliceras på andra servicebrancher. Välkommen in i frisörens värld!
✂️


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #egeföretagande #egenföretagare #företagare #frisör #frisörföretagarna @gemza_stockholm @hairtalkspodden
...

Är du ute i sista sekunden med att köpa vin inför midsommarfirandet..? Då kommer här ett litet lyssningstips från vår gode vän och vin-expert Alexander hur du hittar det bästa vinet för middagen - utan att betala för mycket! 🍷 In och lyssna på avsnitt #92!

Lycka till, smaklig måltid och ha nu en riktigt trevlig midsommar! ☀️#ekonomi #påriktigt #midsommar #vin @nookrestaurang #pengar #firande #sommar
...

#175 om att bunkra, säkra upp - och hur vårt köpbeteende påverkas under en kris!
🧻
Vi backar bandet och går igenom vad som egentligen hände när hela Sverige gick man ur huse för att köpa pasta, konserver och toapapper. Vi pratar även rädslor och hur vi agerar ekonomiskt under panik och ovisshet.
🧻
Nu när den värsta paniken har börjat lägga sig kan vi istället börja ställa nya frågor, vad har vi lärt oss om detta, och vad borde man ha gjort istället? Med oss för att svara på det har vi @sparekonomchristina som i vanlig ordning ger kloka svar snurriga frågor!
🧻
Varmt välkommen till ett nytt avsnitt om spåren efter coronapandemin, och varför irrationella beslut plötsligt tog över ett helt land!
🧻#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #bunkra #toapapper #corona #rädslor #pandemi #spara #investera #sparapengar #coronapandemin #podcast
...

För några veckor sedan gjorde vi ett avsnitt med @smaspararguiden där vi pratade om hur man får mer pengar för pengarna! 💰
Har ni kikat in deras bok ännu? Finns att beställa direkt från hemsidan småspararguiden.se! 🎉🎉
...

Frågorna fortsätter att komma in och vi ska självklart ta tillfället i akt och besvara så många som möjligt av dom!
📝
I veckans avsnitt tar vi oss an frågor om belåning på gott och ont, osäkerheten på börsen och att investera i guld och mineraler.
📝
Vi nördar även ner oss i kaffe, pratar podd-ekonomi och guidar dig till hur du gör för att starta din egen podcast.
📝
Få svar på tal tillsammans med oss och vår ständige svar-på-talare Magnus Hjelmér i avsnitt #174!
📝#charlieochmathias #ekonomi #pengar #börsen #guld #medborgarlön #podcast @magnushjelmer #kaffe
...

I veckans avsnitt pratar vi om att ha roligt! Kanske till och med lite för roligt...
💸
Att sätta lite extra krydda på vardagen är naturligtvis viktigt, men hur mycket ska man krydda? Och när går det över styr? Kan man unna sig för mycket?
💸
”Det är ju ändå fredag” och ”Det är jag värd” är ju kända ursäkter, men man måste också komma ihåg att de ibland är välgrundade - ibland är det helt enkelt värt att unna sig.
💸
Den här veckan pratar vi om linjen mellan att lyxa, unna sig och på att slösa. Och vi håller inte alltid med varandra...
💸
#charlieochmathias #pengar #ekonomi #lyx #fredag #fika #podcast
...

Arturo Arques är tillbaka och idag pratar vi BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR!
🏡
Hur bra koll har du på ekonomin i den bostadsrättsförening? Eller vet du vad du behöver ha koll på gällande bostadsrättsföreningen när du ska köpa lägenhet? I det här avsnittet tar vi helt enkelt en djupare titt på ekonomin kring bostadsrättsföreningar!
🏡
De flesta har större engagemang i sitt sparkonto på 50 000:- än på ekonomin i sin bostadsrättsförening trots att det är en miljonaffär. Det känns extra besvärande nu när vi kan konstatera att häften av alla föreningar sparar för lite och hälften av dem inte får ihop sin ekonomi.
🏡
Arturo Arques hjälper oss att lista ut hur man styr upp detta och ingjuter mod i oss som snart skall gå på stämma i sin bostadsrättsförening eller lägga bud på en ny lägenhet.
🏡


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #brf #riksbyggen #hsb #bostadsrättsförening #bostadsrättsföreningar #pengar #lägenhet #bostadsmarknaden #årsredovisning @swedbanksverige
...

PÅ RIKTIGT med Småspararguiden!
💰
Att sunt och långsiktigt investerande kan ge en bra avkastning är det många som vet. Men idag grottar vi ner oss ordentligt och frågar oss: Hur får man egentligen mest pengar för pengarna?
💰
Går det att tajma marknaden? Ska man köpa eller sälja när marknaden åker bergochdalbana? Och kan man lita på sin privatrådgivare på banken?
💰
Med oss idag har vi Andreas Runnemo som tillsammans med Patrick Siegbahn och ett gäng andra begåvade personer driver Småspararguiden. De avslöjade bland annat skandalbolaget Allra och har mottagit konsumentpriset Blåslampan, och till vardags hjälper de småsparare att göra kloka finansiella investeringar - allt för att få mer pengar för pengarna!
💰#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #finans #investeringar @smaspararguiden #lyxfällan #börsen
...

It’s frågetime igen! 🙌
💡
Mannen med skägget återvänder och vi svarar på fler av era lyssnarfrågor tillsammans med Magnus Hjelmér!
💡
Vi pratar börskrasch, vad det är och hur man hanterar en svajig marknad. Är det bäst att plocka ut allt man äger och har eller är det fritt fram att shoppa när det är rea på börsen? Vi pratar också admin, vad tid är värt och om man bör köpa höns om man vill få billigare ägg.
💡
Magnus avslöjar dessutom sina makalösa planer på att springa ett 45 mil långt lopp och hur han förbereder sig mentalt!
💡

#ekonomi #påriktigt #pengar #frågor @icabanken #börskrasch #finanskris #corona #podcast #rikedom #frågestund #lyxfällan
...

Vem gömmer sig bakom mikrofonen denna vecka om inte Mr Paradiset himself - Johannes Cullberg!
🍏
Vi får äran att lyssna till en otroligt fascinerande resa om en matjättarnas svar på Davids kamp mot Goliat, en etisk klenods uppgång och fall - och om den gröna fenixen som nalkas!
🍏
Vi djupdyker i de stora matvarukedjornas filosofi kring inköp och prissättning, ekologiskt kontra närodlat och vad E-ämnen och tillsatser egentligen fyller för funktion.
🍏
Vi pratar också om Paradisets konkurs och hur coronakrisen påverkat branschen, om ekonomi, finansiering och hur man på kreativa sätt kan ta in externa investerare för att få sin idé att bli en livskraftig verksamhet.
🍏
Kort och gott - ett matnyttigt avsnitt med mängder av godbitar! Smaklig lyssning 🙏
🍏#ekonomi #ekonomipåriktigt #påriktigt #paradiset #ekologiskt #närodlat #mat #finansiering #pengar #inspiration #företagande #business @paradisetmatmarknad
...

Den är här! Som vi väntat, som vi laddat, som vi planerat och som vi förberett oss - det är deklarationsdags! 🙌
📝
Eller är det kanske inte riktigt så det känns..? Att deklarera kan på många sätt vara en djungel bland blanketter, avdrag och uppgiftsletande. För att reda ut allt vad frågetecken heter har vi kallat in vår gamla vapendragare @sparekonomchristina!
📝
Hur är det med RUT & ROT? Vilka reseavdrag får du göra och får du dra av kostymen på företaget? Allt detta och mycket mer i dagens avsnitt om hur du maximerar din deklaration!
📝
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #deklaration #rikedom #skatt #skatteverket #ekonomiskfrihet #pengar #sparapengar #lyxfällan #savelend
...

Vi har fått äran att vara med på Spotifys lista över veckans Poddtips!
🌟
Vem borde tycker du borde ta och lyssna på vår podd och få fler tips och knep för att krydda sitt sparande? 🔥
...

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.