Mathias Andersson

Mathias är kanske mest känd för allmänheten som programledare från Plus på SVT och Lyxfällan på TV3, men bakom TV-kostymen finns mycket mer.

Mathias har i över tjugo år tagit hand om ekonomin hos Sveriges artistelit där han både hjälpt till med placeringar och röjt bland kvitton hos rockstjärnor och programledare.

Nu är programledarduon Charlie och Mathias tillbaka. ”Ekonomi på Riktigt med Charlie & Mathias” är en podd om vardagsekonomi för vanliga människor – på riktigt. Den sänds varje vecka och finns där poddar finns.

Mathias är även en populär och omtyckt moderator och konferencier. Oavsett om det gäller den interna kick-offen, konferensen, kundarrangemanget, ett möte eller konferens så leder Mathias med van och varm hand dagen från början till slut.

Man kan även boka Mathias som föreläsare, då i team med Charlie Söderberg. De föreläser om sina erfarenheter av att jobba med Sveriges rikaste och fattigaste människor. Det blir en blandning av humor, käftsmällar, goda råd och genvägar till en sund och rolig privatekonomi.

PÅ RIKTIGT #194 - Med Simona Ahrnstedt!
📚
Den här veckan pratar vi författarekonomi. Hur mycket tjänar man på att skriva en bok? Måste det bli en bästsäljare för att man över huvud taget ska kunna ställa mat på bordet? En som verkligen kan svaret och som lyckats försörja sig på författarskapet är dagens gäst @simonaahrnstedt!
📚
Under samma tid hon valde att säga upp sig från sitt jobb som psykolog genomgick hon även en skilsmässa och ekonomin havererade. Trots allt rimligt motstånd valde hon att fortsätta satsa på som dröm som författare och är idag Sveriges främsta romanceförfattare vars böcker släppts i 23 länder.
📚
Simona ger även sina bästa tips för hur du går från idé till publicerad bok och hur 11-fikat har varit en nyckel till hennes framgång. Dessutom sätter vi punkt för termen ”tantsnusk”!
📚


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #lyxfällan #författare #författarskap #romance #pengar #böcker #podcast
...

PÅ RIKTIGT #190 - om livet efter coronakrisen!
☄️
Minns du tiden när man kunde gå på konsert, när man såg fram emot alla möjliga tillställningar och när att ta i hand var en självklarhet? Visst känns det som en evighet sedan, men en dag kommer coronakrisen vara över, och den stora frågan är - vad händer då?
☄️
För att få hjälp att besvara frågan har vi fått hjälp av framtidsspanaren Charlotte Mattfolk, som tillsammans med ett gäng mycket framstående personer tagit fram fyra tänkbara scenarion om hur samhället kommer förändras till följd av coronakrisen.
☄️
Väntar en dystopi i form av masskonkurser och bestående social distansering, eller har krisen tagit oss fem år fram i tiden och bidragit till en ny era då vi handlar lokalt och kommunicerar globalt på en helt ny nivå? Och hur kommer krisen att i förlängningen påverka din karriär, och din plånbok?
☄️
Detta och mycket mer i veckans avsnitt!

#ekonomi #påriktigt #corona #coronakrisen #finanskris #pengar #ekonomi #framtid #framtiden
...

Vissa avsnitt kommer till av häftigare sätt än andra!
👼🏻
För ett par veckor sedan blev vi kontaktade av Emil Lundblad, en trogen lyssnare som visade oss en alldeles egen hemsida som han gjort - till oss! Fantastiskt initiativ tyckte vi, och efter vidare samtal visade det sig att för honom hade det hänt betydligt större saker i livet!
👼🏻
Nyligen blev nämligen Emil pappa för första gången. Förutom alla tankar kring vård, uppfostran och praktiska ting dyker även en hel del frågor om ekonomin upp. Vad behöver man tänka på när man blir förälder?
👼🏻
Det blev alltså ämnet för veckan. Vi går igenom tips och trix kring föräldraekonomi, vad bör man lägga pengar på och vart kan man spara in rejält med kosing. Vi pratar barnsprande och får dessutom ett expertinhopp från Mathias fru Malin om hur det fungerar med föräldraledighet!
👼🏻


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #barn #föräldrapenning #bliförälder #barnsparande #nytt #begagnat #föräldraledig #mamma #pappa
...

PÅ RIKTIGT #187!
🎯
Denna vecka pratar vi nudging- eller beteendeekonomi, med SPP:s nya privatekonom Shoka Åhrman!
🎯
Vad är det som påverkar oss till att köpa det vi vill ha, eller inte vill ha? Vart går gränsen för vad som är marknadsföring och vad som är fula säljknep?
🎯
Vi pratar etik kring påverkanskampanjer, hur vi kan överlista säljarna och hur nudging påverkar oss socialt. Och visst finns det positiv nudging..?
🎯#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #spp #reklam #marknadsföring #nudging #säljknep #sälj @spp_sverige @shoka_ahrman
...

Sommaren är nu inne på absoluta slutspurten, och vi för göra allt vi kan för att hålla kvar sommarkänslan liiite till!
🐟
Så därför, precis som både utlovat och efterfrågat kommer här Charlies superrecept med Sill!
🐟
- Kokt potatis av fin kvalitet
- Matjessill
- Ägg
- Fänkål
- Ringla över med brynt smör och toppa med dill!
🐟
Jag kan personligen lova att det kommer göra succé!
🐟
Fortsatt trevlig sommar, så hörs vi på tisdag!
...

Den här veckan pratar vi om att bo GRATIS! 💫
🏡
Vad som började som en karriär inom militären, från att ha jagat pirater utanför Somalias kust till att utöva ledarskap under sina drygt 15 år som officer har nu lett till ett helt annat arbetsliv!
🏡
Jakob har lyckats nå något som många eftersträvar, nämligen ekonomisk frihet. Detta tack vare passiva inkomster som uppnåtts främst genom sitt engagemang att tjäna pengar på sitt boende.
🏡
Tillsammans med sin fru Isabelle grundade Jakob företaget @main_home som nu hjälper andra att göra samma sak. Lyssna till hur du kan få tillgång till Sveriges lägsta inkomstskatt, hur du kan få 70% avkastning och skaffa dig ett boende som inte kostar dig en krona!
🏡

#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #ekonomiskfrihet #fastigheter #uthyrning @jakob.e.saternus @isabellesaternus #bogratis #jobbahemma #privatuthyrning
...

Psst! Imorgon kommer Jakob berätta om hur du kan bo gratis... Missa inte det! 🏡💫 ...

PÅ RIKTIGT #184: med Jeanette Svedberg!
👄💉
Denna vecka pratar vi med en riktig skönhetsentreprenör! Nämligen influencern och superkvinnan @jeanettesvedberg!
👄💉
Vi får lyssna på resan från löron-näsa-hals-sjuksköterska till att starta eget och idag driva tre framgångsrika skönhetssalonger och ha ett imponerande instagramkonto med närmare 70.000 följare!
👄💉
Vi pratar om hur skönhetsbranschen fungerar, reder ut termer som botox och fillers, vad man bör tänka på innan man själv får en behandling och vad man bör se upp med!
👄💉
Dessutom får vi Jeanettes bästa skönhetstips till Charlie och Mathias och vem som skulle göras mest gott av lite botox!
👄💉

#ekonomi #påriktigt #pengar #charlieochmathias #skönhet #botox #entreprenör #entreprenörskap #influencer #framgång
...

”Det är min morfars farfars gamla sjömanskista.”
⚓️
I frågepoddar som denna är det ni som håller i rodret, och då vi vet aldrig vart det tar vägen! Vi åker dels generationer tillbaka till tiden och pratar släktforskning, och dels framåt och pratar om räntornas skräckinjagande förmåga att växa mer och mer för varje dag.
⚓️
Vi pratar kreditkort, om det är en smart tillgång eller djävulens påfund, och om ”köp nu, betala sen” alltid är en dålig idé.
⚓️
Vi slår också hål på lite myter om företagande, om det är ett ändlöst slit eller nyckeln till framgång. Dessutom gömmer sig en pudel i programmet, kan ni hitta den..?
⚓️
Varmt välkomna till avsnitt #183!

#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #företagande #entreprenörskap #entreprenör #cash #sjömanskista #släktforskning #Amnesty #klarna #podcast #podd #rikedom #investering
...

PÅ RIKTIGT #182 - ute nu! 🙌
💳
Denna vecka gästas vi åter igen av vår fantastiska vän och expert på allt vad pengar heter - Arturo Arques!
💳
Vi fokuserar främst på skulder, konsumtionskrediter och ungdomars skuldsättning, och hur det kommer sig att vi är så dåliga på att prata pengar i Sverige.
💳
Vi pratar också skulder i större sammanhang - nämligen stadsskuld. Vad är det egentligen, och hur kommer det sig att USA kan vara både extremt skuldsatt och samtidigt ha så gott ekonomiskt förtroende?
💳
Vi går också igenom ett case när en bostadsköpare ville stämma förra ägaren för att grannen var högljudd och tar ett nytt grepp om ämnet medborgarlön!
💳
Trevlig lyssning!
#ekonomi #påriktigt #skulder #skuldsättning #krediter #pengar #lån #stadsskuld #medborgarlön #lyxfällan #delbetala #avbetalning
...

På fredag tar vi ”rast” från sommarledighet för att spela in ännu ett avsnitt. Vi tänkte köra ett ”frågor och svar med Charlie och Mathias” och det är här ni alla kommer in i bilden. Skriv en fråga om VAD SOM HELST här nedan och vi lovar att göra vårt bästa och svara ärligt. Den som lägger in den som en ljudfil får dessutom den uppspelad i podden, skicka då filen till charlieochmathias@gmail.com - så... våga fråga! ...

PÅ RIKTIGT #181: Om döden. Och livet efter den 🙏
✝️
Nej det är faktiskt inte så deppigt som det låter. Men är det något som vi vet så är det att den dagen kommer och allt runt omkring inte är så suddigt och svartvitt som man kan tro, framförallt vad som händer med ekonomin.
✝️
Vi reder ut oerhört värdefulla till första anblick tråkigheter som livförsäkring, testamente och hur man på bästa sätt förbereder sig själv och sina nära och kära för framtiden.
✝️
Med oss har vi privatekonomiernas privatekonom, Jan Bolmeson! Vi reder ut begrepp, tips och trix kring hur du kan styra upp din ekonomi för framtiden och vi tar reda på varför livförsäkringar faktiskt inte skiljer sig så mycket i pris.
✝️
Vi pratar även familjeekonomi och särkullbarn, och vem som egentligen ärver huset när det ska lämnas vidare. Dessutom berättar Jan om sina många alter egon som han använder sig av när han pratar i telefonen..
✝️
Varmt välkomna till ett livfullt avsnitt och en ljusglimt i ett mörkt ämne - lika praktiskt och konkret som spännande!
✝️


#ekonomi #påriktigt #lyxfällan #charlieochmathias #pengar #livförsäkring #döden #vitaarkivet #arv #testamente #familj #livetefterdöden @rikatillsammans @janbolmeson
...

PÅ RIKTIGT #181: Med GoClimate och Cissi Lindén!
🌳
I veckans avsnitt träffar vi klimatentreprenören Cissi Lindén! Vi pratar klimat, business och sambandet där emellan, och hur man kan göra klimatsmart till sin stora konkurrensfördel!
🌳
Vi pratar klimatavtryck, hur vi kan minska våran påverkan på vår natur PÅ RIKTIGT, och skippa symbolpolitiken. Eller ja, iallafall lära oss att det finns mycket utöver att sopsortera som gör gott för moder jord.
🌳
Vi pratar utöver miljö även om den miljö som finns på jobbet - arbetsmiljön, och GoClimates hyllade life hacks för att skapa en fantastisk arbetsplats för dig själv och dina kollegor!
🌳


#ekonomi #påriktigt #pengar @goclimate #klimatsmart #källsortera #bramiljöval #klimatet #grönföretagsamhet
...

Semestern fortsätter och varför inte passa på att spela in ett avsnitt till från sommarstugan?
☀️
Denna veckan pratar vi semesterekonomi - vart pengarna ska strösslas och vart dom ska snålas! Eller ja, kanske inte riktigt, men när hemestern pågår är det en konst att få ut det mesta av semesterkassan!
☀️
För att lära oss om de bästa upplevelserna som finns runt omkring oss tar Mathias med oss på en guidad tur kring den sörmländska landsbygden. Vi pratar om smultronställen som lokala matproducenter, loppisar och andra sevärdheter som oftast finns ett stenkast bort!
☀️
Vi rundar också av med vad som visar sig vara en av Charlie och Mathias stora passioner - nämligen att gå på auktion! Så fram med solstolen, fyll på med kall dryck av valfri sort och följ med på sommarens roadrip genom den sörmländsla landsbygden!
☀️
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #semester #semesterekonomi #sörmland #södermanland #stuga #lokalmat #matproducent #auktion #hemester
...

Sommar, sommar sommar..! 🎶
☀️
Sommaren är här på riktigt och denna vecka sänder vi en sommarspecial - raka vägen från syrénbersån på Mathias sommartorp i Sörmland!
☀️
Vi pratar om sommarens härligheter, vad du ska göra om du skulle vinna 100 miljoner i Spanien och att alla verkligen kan lyckas med de de vill - om Wenger sig fasen på det!
☀️
Vi passar också på att grilla vår sponsor Savelend och tar reda på hur etiskt det är och hur det egentligen fungerar.
☀️
Dessutom får vi Charlies allra vassaste boktips inför semestern! Och självklart rundar vi av med ett dopp i poolen tillsammans med våra bättre hälfter Malin och Andréa!
☀️
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #sommar #torp #sörmland #pengar #podcast #podd #börs #savelend #richdad #semester
...

Till att börja med vill jag be om ursäkt till min fina kollega, likheterna var för slående och i tider som dessa får man retas bäst man kan - du vet att jag tycker om dig ändå 😘
💵
Poddar man från sommarstugan får man vara som man är, och jag har en känsla av att Mathias kommer att hämnas när tiden är rätt...
💵
Gemensamt är iallafall att vi tillsammans med Arturo Arques har spelat in ett rykande färskt avsnitt med en uppdatering om hur coronakrisen påverkat ekonomin hittills, och vad som väntar!
💵
Är det dags att gå in på börsen igen? Eller är det för tidigt? Eller för sent? Vi går igenom läget på världens börser, pratar arbetslöshet och om en andra våg väntar.
💵
In och lyssna på senaste avsnittet av podden, och ta igen några gamla avsnitt av Hipp Hipp nu när sommaren tagit en paus. Trevlig lyssning!
💵
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #hipphipp @arquesarturo #börsen #corona #coronakrisen #pengar
...

Avsnitt #176 ute nu!
✂️
Idag tar vi ett grepp om ett av Sveriges vanligaste egenföretagaryrken! Vi pratar om frisörens värld, ekonomin och företagandet. Men vad vet vi om det? Inte mycket! Därför tar vi hjälp av Frisörföretagarnas egen Ted Gemzell!
✂️
Vi pratar om yrkesrollen och framtiden, vilka licenser man bör känna till för en frisör och hur verksamheten kan bli ännu mer lönsam och dessutom öka servicen till nya nivåer!
✂️
Ett avsnitt fyllt av tips och trix som förutom frisörbranschen självklart även kan appliceras på andra servicebrancher. Välkommen in i frisörens värld!
✂️


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #egeföretagande #egenföretagare #företagare #frisör #frisörföretagarna @gemza_stockholm @hairtalkspodden
...

Är du ute i sista sekunden med att köpa vin inför midsommarfirandet..? Då kommer här ett litet lyssningstips från vår gode vän och vin-expert Alexander hur du hittar det bästa vinet för middagen - utan att betala för mycket! 🍷 In och lyssna på avsnitt #92!

Lycka till, smaklig måltid och ha nu en riktigt trevlig midsommar! ☀️#ekonomi #påriktigt #midsommar #vin @nookrestaurang #pengar #firande #sommar
...

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.