Mathias Andersson

Mathias är kanske mest känd för allmänheten som programledare från Plus på SVT och Lyxfällan på TV3, men bakom TV-kostymen finns mycket mer.

Mathias har i över tjugo år tagit hand om ekonomin hos Sveriges artistelit där han både hjälpt till med placeringar och röjt bland kvitton hos rockstjärnor och programledare.

Nu är programledarduon Charlie och Mathias tillbaka. ”Ekonomi på Riktigt med Charlie & Mathias” är en podd om vardagsekonomi för vanliga människor – på riktigt. Den sänds varje vecka och finns där poddar finns.

Mathias är även en populär och omtyckt moderator och konferencier. Oavsett om det gäller den interna kick-offen, konferensen, kundarrangemanget, ett möte eller konferens så leder Mathias med van och varm hand dagen från början till slut.

Man kan även boka Mathias som föreläsare, då i team med Charlie Söderberg. De föreläser om sina erfarenheter av att jobba med Sveriges rikaste och fattigaste människor. Det blir en blandning av humor, käftsmällar, goda råd och genvägar till en sund och rolig privatekonomi.

Det börjar närma sig nyår och vi pratar denna vecka om studentekonomi!
🎓
Vad är då kopplingen mellan nytt år och studenter? Jo, kanske att januari är väl känt som årets fattigaste månad, och vilka passar bättre att prata sparknep med än två riktiga studentveteraner!
🎓
Vi låter Felix och Sara från Göta Studentkår berätta om hur man överlever på studiebidraget, vart det finns pengar att spara och nya stålar att tjäna!
🎓
Hur ser då en students ekonomi ut? Vad kostar det att bo? Ska man prioritera extrajobb eller att engagera sig ideellt? Och är det möjligt att spara några slantar även som student?
🎓#podcast #charlieochmathias #pengar #ekonomi #student #studentkår #götastudentkår #studentekonomi #csn #studier @gotastudentkar #lyxfällan
...

Bakom mikrofonerna sitter idag tre skäggiga män, nämligen två välbekanta ansikten och en Tjoffe Sjögren!
💧
Tjoffe är vad vi brukar kalla superentreprenör tillika supertalang. Vid sina 33 år har han redan startat en mängd bolag och bland annat gjort en exit för miljoner när han sålde sin del i mobilskalstillverkaren iDeal of Sweden.
💧
Idag driver han Städarna som med sina över 800 medarbetare är Sveriges näst största hemservicebolag. Men hur gör man för att nå dit, och hur lyckas man skapa ett bolag som anställer 800 personer?
💧
Vi pratar också om hur städbranschen har förändrats, vad som skiljer företagen åt och hur det på riktigt ser ut med liljor och arbetsförhållanden i branschen. Dessutom går vi in på varför kunden inte alltid har rätt!
💧


#ekonomi #påriktigt #pengar #entreprenör #entreprenörskap #företagande #företag #drivaeget #norrköping #tjoffe #charlieochmathias #lyxfällan #podcast #städ #städa #städbolag @stadarna @idealofsweden @stadarna.stockholm @tjoffe_
...

Fram med skumpan och tänd fyrverkerierna, för idag är det tisdag och dessutom avsnitt nummer 200!
🎉
Dagen till ära gästas vi av en av Sveriges tveklöst bästa intervjuare @kattisahlstrom som ställer oss mot väggen och ställer dom tuffa frågorna om nu och då!
🎉
Hur träffades Charlie och Mathias och vad var deras första intryck av varandra? Hur har vänskapen och tankegångarna gått sedan dess och vad finns i planerna framöver?
🎉
Vi tar också reda på vem som har mest kontrollbehov över sin egen privatekonomi, vem som kan mest om börsjättarna och vilket avsnitt som varit Charlie och Mathias favorit!
🎉
Mycket hinner vi med i avsnittet men viktigast av allt är att tacka alla er som lyssnar. All den respons, feedback och beröm vi får värmer rakt in i själen och får oss känna att vi har världens bästa jobb. Stort tack för att ni lyssnar, och vi fortsätter självklart med många fler spännande avsnitt framöver!
🎉
#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #lyxfällan #pengar #börsen #cash #nvesteringar #podcast #jubileum #200 #kattis #tacksam #2020
...

Bakom kulisserna vid inspelningen av avsnitt 200 som kommer imorgon! 😍 Fantastiskt kul tycker vi, och självklart har vi en finfin gäst avsnittet till ära! ...

PÅ RIKTIGT - Med Jens B. Nordström!
🌟
Den ömsesidiga beundran är total när vi idag träffar en riktig superstjärna, TV-profil och folkbildare! Vi pratar om ekonomijournalistikens roll, kritiken mot media och Fake News.
🌟
Vi pratar om hur man blir ekonomijournalist och dessutom lyckas skriva flera storsäljande böcker. Lever man som man lär eller är man skomakarens barn i en värld omgiven av ekonomi?
🌟
Hur kommer ekonomin i USA påverkas när Joe Biden blir president? Kommer USA fortsätta hålla huvudrollen i världsekonomin eller är Kina på väg att köra om?
🌟
Detta och mycket mer i detta fartfyllda, mastiga och otroligt underhållande avsnitt fyllt med Pang och Muller med Jens B. Nordström!
🌟#ekonomi #påriktigt #pengar #charlieochmathias #tv4 #tv4nyheterna #journalistik #tv #lyxfällan #podcast #journalist
...

Ni bad om mer Arturo - och självklart får ni mer Arturo!
🏡
Idag pratar vi bostadsmarknad, boekonomi och fastighetsmarknadens status, möjligheter och framtid!
🏡
Vi pratar om hur vårt boende kommer förändras i framtiden och om coronakrisen är farlig eller positiv för bostadsmarknaden.
🏡
Hur kommer det sig att börsen fortsätter nå nya höjder trots ekonomisk kris, ökad arbetslöshet och politisk instabilitet. Hur hänger egentligen dessa ihop?
🏡
Dessutom lär vi oss hur coronakrisen har påverkat oss till att flytta, bygga om och bygga nytt och Mathias blir faschinerad över begreppet ruralisering.
🏡
Foto: Stefan Tell


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #bostadsmarkanden #börsen #fastigheter #finans #urbanisering #corona #coronakrisen #boekonomi
...

PÅ RIKTIGT - Med Johanna Lind Bagge!
👑
Den här veckan träffar vi energiknippet, entreprenören och superstrålen Johanna Lind Bagge! Hon tar oss genom resan från Miss Universe, genom skönhetsbranschen och vidare ut mot att skapa sitt eget hudvårdsmärke och kärleken för att göra världen lite hälsosammare, och lite snyggare!
👑
Vi pratar om att vinna genom att vara trevligast, att gå från noll till två miljoner hemma vid skrivbordet och hur livet som Fröken Sverige ser ut!
👑
Dessutom får Charlie och Mathias skönhets-och hudvårdstips och vi får veta varför tvål och vatten är överskattat för att hålla huden i toppform! Men framförallt får vi en rejäl energiboost av detta inspirerande och fartfyllda avsnitt!
👑


#ekonomi #påriktigt #pengar #skönhet #hälsa #missuniverse #frökensverige #jlb #entreprenörskap @johannalindbagge @jlb_joylifebeauty
...

Det sannolikt största ögonblicket i vår gemensamma historia var när Sven ringde och bjöd in oss till hans radioprogram som hette Wollter i P4. Vi tror det var 2010.
Vi minns framförallt den värme som han utstrålade! #svenwollter
...

PÅ RIKTIGT - med Klövra!
🍀
Veckans avsnitt är fantastiskt på många sätt! Vi gästas av vår lyssnare Veronica Tagesson, till vardags lärare och utanför jobbet appskapare och ekonomi-programmerare!
🍀
Måste man vara duktig på matematik för att lyckas med sitt sparande och sina investeringar? Vi pratar sambandet däremellan, hur vi förbereder våra barn och unga för framtidens ekonomi och vår take på ekonomiundervisning i skolan.
🍀
Självklart pratar vi också om Veronicas app Klövra som hon utvecklade för att hjälpa andra att göra sparande enkelt och se betydelsen av att göra små förändringar i sin konsumtion och hur det kan leda till en helt ny ekonomisk trygghet.
🍀
Vi pratar även skägg, mössor och morfarslooks! Varmt välkommen till avsnitt 196!
🍀#ekonomi #påriktigt #podcast #pengar #sparande #matematik #klövra @klovraappen #lyxfällan #investeringar
...

Det sägs att med lite kuddar och värmeljus kan man skapa magi, och självklart gäller det även för podden!
💰
Vi sänder från vår preliminära studio, men med samma magnifika kvalitet, för i veckans avsnitt gästas i nämligen av Arturo Arques!
💰
Många är välbekanta med temadagar för alla möjliga bakverk, men det finns även ett gäng andra dagar värda att uppmärksamma. En av dessa har dessutom Arturo själv varit med och instiftat - nämligen Veckopengens dag!
💰
Vad har veckopengen för betydelse för ett barns lärande om pengar? Hur stor bör veckopengen vara, och visst finns det flera och smartare sätt att ge ut veckopeng?
💰


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #veckopeng #sparande #föräldraskap #barnbidrag #uppfostran #pratapengar #swedbank
...

PÅ RIKTIGT #194 - Med Simona Ahrnstedt!
📚
Den här veckan pratar vi författarekonomi. Hur mycket tjänar man på att skriva en bok? Måste det bli en bästsäljare för att man över huvud taget ska kunna ställa mat på bordet? En som verkligen kan svaret och som lyckats försörja sig på författarskapet är dagens gäst @simonaahrnstedt!
📚
Under samma tid hon valde att säga upp sig från sitt jobb som psykolog genomgick hon även en skilsmässa och ekonomin havererade. Trots allt rimligt motstånd valde hon att fortsätta satsa på som dröm som författare och är idag Sveriges främsta romanceförfattare vars böcker släppts i 23 länder.
📚
Simona ger även sina bästa tips för hur du går från idé till publicerad bok och hur 11-fikat har varit en nyckel till hennes framgång. Dessutom sätter vi punkt för termen ”tantsnusk”!
📚


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #lyxfällan #författare #författarskap #romance #pengar #böcker #podcast
...

PÅ RIKTIGT #190 - om livet efter coronakrisen!
☄️
Minns du tiden när man kunde gå på konsert, när man såg fram emot alla möjliga tillställningar och när att ta i hand var en självklarhet? Visst känns det som en evighet sedan, men en dag kommer coronakrisen vara över, och den stora frågan är - vad händer då?
☄️
För att få hjälp att besvara frågan har vi fått hjälp av framtidsspanaren Charlotte Mattfolk, som tillsammans med ett gäng mycket framstående personer tagit fram fyra tänkbara scenarion om hur samhället kommer förändras till följd av coronakrisen.
☄️
Väntar en dystopi i form av masskonkurser och bestående social distansering, eller har krisen tagit oss fem år fram i tiden och bidragit till en ny era då vi handlar lokalt och kommunicerar globalt på en helt ny nivå? Och hur kommer krisen att i förlängningen påverka din karriär, och din plånbok?
☄️
Detta och mycket mer i veckans avsnitt!

#ekonomi #påriktigt #corona #coronakrisen #finanskris #pengar #ekonomi #framtid #framtiden
...

Vissa avsnitt kommer till av häftigare sätt än andra!
👼🏻
För ett par veckor sedan blev vi kontaktade av Emil Lundblad, en trogen lyssnare som visade oss en alldeles egen hemsida som han gjort - till oss! Fantastiskt initiativ tyckte vi, och efter vidare samtal visade det sig att för honom hade det hänt betydligt större saker i livet!
👼🏻
Nyligen blev nämligen Emil pappa för första gången. Förutom alla tankar kring vård, uppfostran och praktiska ting dyker även en hel del frågor om ekonomin upp. Vad behöver man tänka på när man blir förälder?
👼🏻
Det blev alltså ämnet för veckan. Vi går igenom tips och trix kring föräldraekonomi, vad bör man lägga pengar på och vart kan man spara in rejält med kosing. Vi pratar barnsprande och får dessutom ett expertinhopp från Mathias fru Malin om hur det fungerar med föräldraledighet!
👼🏻


#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #barn #föräldrapenning #bliförälder #barnsparande #nytt #begagnat #föräldraledig #mamma #pappa
...

PÅ RIKTIGT #187!
🎯
Denna vecka pratar vi nudging- eller beteendeekonomi, med SPP:s nya privatekonom Shoka Åhrman!
🎯
Vad är det som påverkar oss till att köpa det vi vill ha, eller inte vill ha? Vart går gränsen för vad som är marknadsföring och vad som är fula säljknep?
🎯
Vi pratar etik kring påverkanskampanjer, hur vi kan överlista säljarna och hur nudging påverkar oss socialt. Och visst finns det positiv nudging..?
🎯#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #spp #reklam #marknadsföring #nudging #säljknep #sälj @spp_sverige @shoka_ahrman
...

Sommaren är nu inne på absoluta slutspurten, och vi för göra allt vi kan för att hålla kvar sommarkänslan liiite till!
🐟
Så därför, precis som både utlovat och efterfrågat kommer här Charlies superrecept med Sill!
🐟
- Kokt potatis av fin kvalitet
- Matjessill
- Ägg
- Fänkål
- Ringla över med brynt smör och toppa med dill!
🐟
Jag kan personligen lova att det kommer göra succé!
🐟
Fortsatt trevlig sommar, så hörs vi på tisdag!
...

Den här veckan pratar vi om att bo GRATIS! 💫
🏡
Vad som började som en karriär inom militären, från att ha jagat pirater utanför Somalias kust till att utöva ledarskap under sina drygt 15 år som officer har nu lett till ett helt annat arbetsliv!
🏡
Jakob har lyckats nå något som många eftersträvar, nämligen ekonomisk frihet. Detta tack vare passiva inkomster som uppnåtts främst genom sitt engagemang att tjäna pengar på sitt boende.
🏡
Tillsammans med sin fru Isabelle grundade Jakob företaget @main_home som nu hjälper andra att göra samma sak. Lyssna till hur du kan få tillgång till Sveriges lägsta inkomstskatt, hur du kan få 70% avkastning och skaffa dig ett boende som inte kostar dig en krona!
🏡

#ekonomi #påriktigt #charlieochmathias #pengar #ekonomiskfrihet #fastigheter #uthyrning @jakob.e.saternus @isabellesaternus #bogratis #jobbahemma #privatuthyrning
...

Psst! Imorgon kommer Jakob berätta om hur du kan bo gratis... Missa inte det! 🏡💫 ...

PÅ RIKTIGT #184: med Jeanette Svedberg!
👄💉
Denna vecka pratar vi med en riktig skönhetsentreprenör! Nämligen influencern och superkvinnan @jeanettesvedberg!
👄💉
Vi får lyssna på resan från löron-näsa-hals-sjuksköterska till att starta eget och idag driva tre framgångsrika skönhetssalonger och ha ett imponerande instagramkonto med närmare 70.000 följare!
👄💉
Vi pratar om hur skönhetsbranschen fungerar, reder ut termer som botox och fillers, vad man bör tänka på innan man själv får en behandling och vad man bör se upp med!
👄💉
Dessutom får vi Jeanettes bästa skönhetstips till Charlie och Mathias och vem som skulle göras mest gott av lite botox!
👄💉

#ekonomi #påriktigt #pengar #charlieochmathias #skönhet #botox #entreprenör #entreprenörskap #influencer #framgång
...

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.