Musse Hasselvall

Musse har verkligen legat i. Han har jobbat som filmfotograf och regisserat musikvideos, reklam och drama. Han har programlett och skrivit böcker. Parallellt har han periodvis även tävlat i kampsport på elitnivå utan att gå in i väggen. ”Varför gå in i väggen när man kan gå längs med”, brukar han själv säga. Och nej, han har ännu inte fått en diagnos.

I ett av världens första kampsportsmagasin, Rallarsving åkte Musse och hans kollega Andreas Halldén runt och testade kampsporter över hela välden. Det var lika delar hårt som det var lekfullt. Efter det gjorde han Yippie Kai-Yay (TV6) med Jarmo Ek (Joachim Persson) samma år som han regisserade Kanal 5’s dramaserie Hombres (4/8 avsnitt). Nu senast regisserade han filmer för en statlig myndighet i deras våldspreventiva arbete Vilken sorts…?.

På Utbildningsradion har han gjort flera projekt som programledare genom åren. Två säsonger av PK-mannen, en serie om normer där Musse trampar runt i klaveret i ett försök att vara duktig. Livets hårda skola, där Musse går om årskurs fem i en serie för vuxna som inte kan hjälpa sina barn med läxorna. Det handlar om dig, en serie om mobbning där han bland annat tar tag i sin egen bakgrund som mobbare. Välkomna nästan allihopa var en serie om rasism som programleddes tillsammans med Doreen Månsson.

Musse har även programlett radio och poddar. PK-mannen i P3 som var ett komplement till tv-serien med samma namn. MMA-podden som han gjorde tillsammans med Andreas Utterström där de i form av porträtt försökte presentera andra sidor av sporten MMA än det man vanligtvis får ta del av. Den senaste produktionen är IQ’s Fyllepodden där Musse pratar om alkohol med gäster om deras erfarenheter.

Han skriver även debattartiklar, krönikor och släppte sin första bok Sorgen – smärta är vekhet som lämnar kroppen på Brombers 2019.  En självbiografisk bok om hans egen erfarenhet av sorg som han inte hanterat och om hur den plötsligt kommer ikapp honom. Det här är en stark, modig och personlig bok som berör ett tema som vi borde våga prata mer om. I mars 2021 kommer boken Våldet – en bok om det som lockar, smärtar och skrämmer oss på Volante ut som han skrivit tillsammans med kompisen Robert Svensson om deras samtal kring våld som nu pågått i över trettio år.

Musse är en gammal kampsportare med landslagsmeriter och MMA-matcher i bagaget. Idag rider han galopphästar i träning och är en uppskattad föreläsare. Han berör ämnen som våld, normer, mobbning och motivation. Han bokas också som konferencier och moderator i både stora och små sammanhang.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Musse på