Musse Hasselvall

Musse började med att jobba bakom kameran där han både filmat och regisserat musikvideos, reklam och drama för att senare bli programledare.

I ett av världens första kampsportsmagasin, Rallarsving åkte Musse och hans kollega Andreas Halldén runt och testade kampsporter över hela välden. Det var lika delar hårt som det var lekfullt. Efter två säsonger blev det Yippie Kai-Yay (TV6) och regissör för Kanal 5 dramaserie Hombres. 2010 sändes UR-serien Välkomna nästan allihopa om rasism som programleddes tillsammans med Doreen Månsson.

På Utbildningsradion har Musse gjort flera projekt genom åren. Det handlar om dig, en serie om mobbning där Musse själv tar tag i sin egen bakgrund som mobbare. Livets hårda skola, matte för vuxna som inte kan hjälpa sina barn med läxorna. Musse går om årskurs fem i en serie som också handlar om relationen till ett barn. PK-mannen, om att försöka förstå normer i samhället. En underhållande serie om att trampa runt i klaveret i ett försök att vara duktig. Syftet med serien är att användas i skolans arbete med värdegrund och att främja alla individers lika värde och lika rättigheter. Den andra säsongen hade premiär i oktober 2018, bägge säsongerna kan ses här.

Både PK-mannen och Livets hårda skola är manusdrivna där Musse har varit med och skrivit. Han skriver också debattartiklar, krönikor och är i processen av att skriva en bok om våld tillsammans med Robert Svensson.

Under 2018 medverkade Musse i Riksidrottsförbundets jämställdhetssatsning 2025. Han är också amatörjockey och brinner för hästsport och har tävlat på elitnivå i ju-jutsu och MMA.

I september 2019 släppte Musse boken ”Sorgen – Smärta är vekhet som lämnar kroppen” som är en biografisk berättelse om hans egen erfarenhet av sorg och bygger på hans inlägg i sociala medier efter att hans flickvän lämnat honom. Ett år dessförinnan tog hans pappa livet av sig. Dessa båda händelser gjorde att Musse hamnade i en svår och omvälvande livskris. Musse berättar om hur han bearbetade separationen och sorgen och allt vad den processen innebar. Det här är en stark, modig och personlig bok som berör ett tema som vi borde våga prata mer om.

Musse är en mycket uppskattad föreläsare och pratar om mobbning, normer och motivation. Han bokas också som konferencier och moderator i både stora och små sammanhang.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Musse på