Nassim Al Fakir

Nassim Al Fakir, med sin lekfulla och kreativa energi, är känd som programledare, musiker och skådespelare.

Många känner igen Nassim från TV-rutan från t.ex. ”Retorikmatchen”, ”Bolibompa”, ”Femkampen” eller ”Bäst i test”. Nassim har även dansat i Let’s Dance och lett SVT Play-sändningarna för Idrottsgalan.

Nassim är, förutom programledare, även musiker. Liksom för de övriga personerna i Al Fakirs genommusikaliska familj började Nassim med piano vid fyra års ålder. Sedan var det trummor och slagverk som gällde innan TV-karriären tog fart. Nassim är ständigt aktuell på scener runt om i landet med sina musikaliska gigs för hela familjen. Han har skrivit och släppt albumen ”Ute och cyklar” och ”Springer runt & säger hej” – familjealbum för alla åldrar, där Nassim delar med sig av sin musikaliska sida som sångare och slagverkare. Nassim har även släppt julmusik och andra låtar såsom En rackabajsare.

Bland de hedervärda pris som Nassim tilldelats kan nämnas Stockholm Stads hederspris för Kulturarbete för barn och unga 2020 med motiveringen: ”Nassim Al Fakir är den trummande, sjungande och dansande multibegåvningen som vigt sitt konstnärskap åt musikalisk glädjespridning bland landets alla barn. Till den bejublade konsertserien Klara, färdiga, konsert som han både tagit fram och agerat karismatisk värd för, har familjer vallfärdat från hela Storstockholm. I mötet med den unga publiken uppstår magi i form av ett kollektivt konstverk av smittande rytm och bus. Det funkar att trumma, sjunga och dansa om allt!”.

Nassim har även  tilldelats Alfons-Bokalen med motiveringen ”Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio år”.

Nassim agerar även i filmer och scenföreställningar och har medverkat med sin röst i otaliga TV-serier och filmer. Bl.a. gör han rösten i långfilmerna om björnen Paddington och rösten till Olof i Disneyfilmerna ”Frost”. I familjemusikalen Trazan & Banarne axlas det ärofyllda uppdraget att spela Banarne av Nassim.

Med sina många strängar på sin lyra har Nassim även skrivit böcker: Den svängiga barnbok ”Trudeluttbussen” – ett musikäventyr där han bjuder på sig själv som huvudperson. Han har också gett ut en kokbok, ”Galet god mat” som bjuder på superenkla mellis, mysiga middagar och smaskiga kakor med smaker från olika håll i världen.

Nassim är en mycket uppskattad konferencier och moderator och kan även bokas för föreläsningen ”Nassim – The Story”: I Nassims föreläsning berättar han om hur det var att växa upp i en musikalisk familj, om att växa upp med två olika kulturer och religioner, hans ingång till TV-, film- och teatervärlden och hur livet som pappa har påverkat honom. På ett humoristiskt, men samtidigt djupt eftertänksamt sätt, speglar Nassim sin barndom. Nassim är ett energiknippe som delar med sig av hur han lever utifrån mottot ”Testa! Du vet inte om du kan innan du har testat.” och hur han är fullständigt övertygad om att det inte är farligt att misslyckas. Publiken inspireras till att våga säga JA! Nassim berättar om hur det är att leva med en årsplan/almanacka som inte ser ut som alla andras. Han berättar om hur han kastades in i sammanhang, som kan vara vågade för vissa, som stärkte hans självförtroende. Han berör sin dyslexi, sin kärlek till musiken och sitt aktiva träningsliv. Han delar med sig av tankar och känslor kring att vara pappa och att bygga sin egen familj tillsammans med Lina.

Kolla även Nassim på Barngalaxen.

Årstafestivalen 😍!! Sommarens första festival o wow, vilket drag!! 😎☀️✌🏽 ...

En idé, som sedan @photographer_magnus_ragnvid och @elvamakeupartist förädlar, som sedan ska pillas o justeras vidare på, sen ska får vi se vart de bär av. #NASSIM #mun #tänder #glugg #läppar #glitter #skratt #leende #alfakir ...

När Roboten plötsligt kommer in o är me o ger ledtrådar för Riddaren…. MaskedSinger Sverige! ...

För ett år sedan, 2021, #behindthescenes när ja fick vara me i @maskedsingersverige & va ROBOTEN . Älsk!! ...

Magiskt jobb me @elvamakeupartist & @photographer_magnus_ragnvid @ragnvid ...

Omg!! Ska avslöja min ring….. / @tresystrarbywp ...

De löser sig… lyser sig.. säger hej! ...

I dag ’krycka mot tak’ ABS, i morgon kanske ’rycka krycka’…
Tips på kryckor träning ? 😂💪🏽😘
...

En nedsövd 4tim operation, tagit bort en cysta som tryckt & förstört bla vener. Svullen vad me konstanta smärtor (i 2år) är nu kanske över. En lyckad operation med rehab framför mig. Men hitintills verkar allt bra. Kan stå o gå, börjar träna tyngre snart, mycket snart och nya utmaningen för året är sporten PICKLEBALL 😀…. Men tar så klart en minut i taget, så allt läker som de ska!! Tack @sodersjukhuset_ab !! ...

Årets glassigaste!! Programlede avslöjandet av nya gb smakerna o firandet av @gb_glace 80 år. Glasiiii !! ...

I kväll händer nått unikt på @svt_pasparet @svt ja o alla bröder Al Fakir hoppar in i brosan Salems band @vargasandlagola o längst fram tar @agnesofficial o RogerPontare plats…… ...

Hemma klädd, o redo att ’vaktmästa’ me huset. Sätta upp tavlor o mätning för vägg-bygge på listan.

(HemmaKlädd i dag i surfar-frotté-klänning, Älskar’t!)
...

De där me att glömma grejer. Va är de för nått. Alltid. #nyckel ? ...

Sätter upp nytt ljus, nytt år. Gott nytt år på er alla!!! Yeah nu kör vi. Nu höjer jag i alla taket en nivå till !!! 😎🤪😘😀😍😂 ...

Fotograf: Maria Östlin

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Nassim på