Parisa Amiri

Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert.

Parisa Amiri är journalist och programledare med kultur- och samhällsfokus som etablerades som kringresande reporter i SVT:s kulturmagasin Kobra. För att inte tala om hennes fenomenala medverkan i ”På Spåret”, som hon vunnit två gånger, tillsammans med Gunnar Wetterberg.

2021 programledde hon Kristallen på SVT tillsammans med Sissela Kyle samt ”Tolvslaget på Skansen” med Anders Lundin. Dessutom hörs hon varje vecka i uppmärksammade podcasten ”Brita och Parisa” med Brita Zackari, om aktuella ämnen.

Parisa syns och hörs löpande som kulturexpert och nyhetskommentator i flera olika tidningar samt TV- och radioprogram och leder sändningar kring Oscarsgalan, Guldbaggen, Emmygalan och liknande.

Under våren 2018 ledde hon hyllade ”Parisa pratar Metoo med killar”, tidigare i kultur- och samhällsprogram som ”Babel Bio”, den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri” med aktuella gäster och ämnen och i intervjuprogrammet ”Kvartsamtalet”.

Parisa kan bokas som moderator, konferencier och föreläsare! Parisa har förberett och lett stora galor som IKEAs internationella sändning kring designersamarbeten, branschpris som ”Årets Dagstidning” och håller regelbundet i evenemang och samtal i både breda och smala ämnen med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Parisa på