Parisa Amiri

Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert.

Du har tidigare sett Parisa Amiri som kringresande programledare i SVT:s kulturmagasin Kobra, under våren 2018 i hyllade ”Parisa pratar Metoo med killar” och tidigare i kultur- och samhällsprogram som ”Babel Bio” och den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri” med aktuella gäster och ämnen. För att inte tala om hennes fenomenala medverkan i ”På Spåret”, som hon vunnit två gånger, tillsammans med Gunnar Wetterberg.

Parisa syns och hörs löpande som expert och kommentator i program som SVT:s Morgonstudion, P3:s PP3 och deltar i sändningar kring Guldbaggen, Emmygalan och liknande.

Lyssna på Parisa och Brita Zackaris populära podd här.

Parisa kan bokas som moderator, konferencier och föreläsare! Parisa har förberett och lett stora galor som IKEAs internationella sändning kring designersamarbeten, branschpris som ”Årets Dagstidning” och håller regelbundet i evenemang och samtal i både breda och smala ämnen med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.

Exempel på föreläsning;

Kultur och samhällsfrågor i en modern medietid
 
Den beryktade lägereldens tid sägs vara förbi och vi lever i en unikt splittrad tid, går det att nå och förena människor efter digitaliseringen? 
Genom sina erfarenheter i medie- och kulturbranschen berättar Parisa Amiri om hur populärkulturen kan användas kreativt, som ett samhällsverktyg, och vad den berättar om vår samtid idag. 

Foto: Peter Knutson / qx.se

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Parisa på