Parisa Amiri

Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert.

Du har tidigare sett Parisa Amiri som kringresande programledare i SVT:s kulturmagasin Kobra, under våren 2018 i hyllade ”Parisa pratar Metoo med killar” och tidigare i kultur- och samhällsprogram som ”Babel Bio”, den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri” med aktuella gäster och ämnen och i intervjuprogrammet ”Kvartsamtalet”. För att inte tala om hennes fenomenala medverkan i ”På Spåret”, som hon vunnit två gånger, tillsammans med Gunnar Wetterberg.

Parisa syns och hörs löpande som expert och kommentator i flera olika TV- och radioprogram och deltar i sändningar kring Guldbaggen, Emmygalan och liknande.

Lyssna på Parisa och Brita Zackaris populära podd här. Och här hör du Parisa i podcasten ”Diktatorer”.

Parisa kan bokas som moderator, konferencier och föreläsare! Parisa har förberett och lett stora galor som IKEAs internationella sändning kring designersamarbeten, branschpris som ”Årets Dagstidning” och håller regelbundet i evenemang och samtal i både breda och smala ämnen med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.

Exempel på föreläsning;

Kultur och samhällsfrågor i en modern medietid

Den beryktade lägereldens tid sägs vara förbi och vi lever i en unikt splittrad tid, går det att nå och förena människor efter digitaliseringen?

Genom sina erfarenheter i medie- och kulturbranschen berättar Parisa Amiri om hur populärkulturen kan användas kreativt, som ett samhällsverktyg, och vad den berättar om vår samtid idag.

Foto: Peter Knutson / qx.se

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Parisa på