Parisa Amiri

Parisa Amiri är programledare, journalist och kulturexpert.

Du har tidigare sett Parisa Amiri som kringresande programledare i SVT:s kulturmagasin Kobra, under våren 2018 i hyllade ”Parisa pratar Metoo med killar” och tidigare i kultur- och samhällsprogram som ”Babel Bio”, den egna talkshowen ”Edit: Parisa Amiri” med aktuella gäster och ämnen och i intervjuprogrammet ”Kvartsamtalet”. För att inte tala om hennes fenomenala medverkan i ”På Spåret”, som hon vunnit två gånger, tillsammans med Gunnar Wetterberg.

Parisa syns och hörs löpande som expert och kommentator i flera olika TV- och radioprogram och deltar i sändningar kring Guldbaggen, Emmygalan och liknande. 2021 programledde hon Kristallen på SVT tillsammans med Sissela Kyle.

Lyssna på Parisa och Brita Zackaris populära podd här. Och här hör du Parisa i podcasten ”Diktatorer”.

Parisa kan bokas som moderator, konferencier och föreläsare! Parisa har förberett och lett stora galor som IKEAs internationella sändning kring designersamarbeten, branschpris som ”Årets Dagstidning” och håller regelbundet i evenemang och samtal i både breda och smala ämnen med en personlig, humoristisk vinkel och utomordentlig koll.

Exempel på föreläsning;

Hur populärkulturen kan användas som samhällsverktyg

Budskapen i kultur både speglar samhället och har kraften att påverka attityder och normer över tid. 
Parisa Amiri belyser starka exempel i stort, hur kulturella verk kan tolkas och diskuteras för att skapa insikter och berättar hur hon själv har använt sig av populärkultur för att skapa tankeväckande och inspirerande medieproduktioner, bland annat på SVT.

 

Den beryktade lägereldens tid sägs vara förbi och vi lever i en unikt splittrad tid, går det att nå och förena människor efter digitaliseringen?

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Hitta Parisa på