Petter Hörnfeldt

Petter Hörnfeldt är en ung framstående flygkapten, flyginstruktör, föreläsare och medieentreprenör.

Petter blev pilot redan vid tjugo års ålder, instruktör för Boeing 737 vid tjugotre och flygkapten vid tjugofem och har flugit kommersiellt i femton år på en mängd olika baser i Europa.

Petter flyger idag som träningskapten för ett ledande europeiskt flygbolag. Hans jobb innefattar både flygning, instruktion och examination i simulator.

Petter är en van talare och pratar gärna om sitt jobb, sin bransch och de unika utmaningar som de innebär både professionellt och privat.

Förutom flygindustrin brinner Petter för social media och Virtual Reality (VR). Hans bolag, Mentour 360 SC, har nyligen släppt världens första VR mobilapp som låter användarna få en inblick i hur piloter arbetar i cockpit. Appen heter ”MENTOUR 360 och finns tillgänglig på Google playstore och Itunes App Store. Mer om appen hittas här.

Petter driver även den mäktiga YouTube-kanalenMentour Pilot, i vilken han vloggar, pratar om sina erfarenheter som flygkapten, om flygträning och förser den nyfikne med alla möjliga tips. Om du någonsin haft en fråga om flyg kommer du säkerligen att hitta svaret här!

Petter bokas också som föreläsare och han hjälper gärna till med lösningar om du eller ditt bolag är nyfikna på Virtual Reality lösningar.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.