Staffan Olsson

Staffan Olsson är en av Sveriges i särklass mest respekterade och meriterade lagidrottare.

Han har två VM-guld, fyra EM-guld, tre OS-silver, ett VM-silver, två VM-brons och fyra tyska mästerskap som spelare samt OS-silver och tre SM-guld som tränare i bagaget. Staffan är assisterande tränare för det franska storlaget Paris Saint-Germain och var tidigare förbundskapten för Sveriges herrlandslag i handboll mellan 2008-2016 samt sportchef på amerikanska handbollsförbundet.

Med sin utpräglade vinnarinstinkt och långa karriär har Staffan samlat på sig mängder med erfarenhet både vad gäller vikten av att samarbeta men även att det finns fler än ett sätt att uppnå framgång.

Staffan är en kunnig inspiratör vars föreläsningar riktar sig lika mycket till organisationer och förbund inom sportvärlden som till företagsledningar och bolag inom näringslivet.

Från Missat VM till OS-silver på 45 dagar
Som förbundskapten för det svenska handbollslandslaget lyckades Staffan att ur ett nederlag – missat VM – samla kraft för att få samma spelare att 45 dagar senare ta ett silver vid London-OS. I denna föreläsning pratar Staffan om vad som händer i en grupp vid motgång och hur man med inspiration och vägledning kan vända motgång till framgång när ”laget” är viktigare än ”jaget”.

Olika vägar till framgång
Staffan har på sin idrottsliga resa kommit i kontakt med många olika sorters ledare. Han har varit en del av demokratiska tränaren Bengt Johanssons dynasti inom handbollen ”Bengan Boys” men har även på nära håll upplevt en betydligt mer auktoritär ledarskap genom sin tränare Noka i Bundesliga. Med paralleller från olika ledarstilar berättar Staffan hur ett mål kan uppnås med olika sorters ledarskap.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.