Yasmin Nilson

Yasmin Nilson (fd Jungestedt) är journalist och föreläsare.

Föreläsningar

Gör plats för mångfald

Runt två miljoner människor av Sveriges befolkning i åldern 16-64 har någon slags funktionsnedsättning. Bland dessa personer är arbetslösheten högre än hos övriga befolkningen. Yasmin vill se att fler arbetsgivare ska vilja anställa människor med funktionsnedsättning. Många som anställt någon med funktionsnedsättning säger att de får en bättre arbetsmiljö och ett stimulerande arbetsklimat. Man måste se kompetens, förmåga och värde före funktionsnedsättning. Ökad mångfald berikar arbetsplatsen för alla!

I sin nya föreläsning ”Gör plats för mångfald” ger Yasmin tips och råd i hur man kan tänka som arbetsgivare och medarbetare, när det kommer till bemötande, fördomar och rädslor. Hur lyfter vi varandra? Föreläsningen är 45 min – 60 min.

När livet störtdök

När katastrofen som ödelägger livet inträffar redan i 15-årsåldern vet man inte hur man ska gå vidare. Dansen var Yasmins liv, hennes identitet och hennes stora passion. Hösten 1999 skulle hon börja på dansgymnasium, men på sommaren hände det otänkbara – hon bröt nacken i en dykolycka och blev förlamad. Då började den långa kampen att återta livet.

Yasmin ger en ärlig, rättfram och gripande beskrivning av de utmaningar och motgångar som hennes fysiska tillkortakommande skapar.

Föreläsningen lämnar djupt avtryck hos både publik och arrangör, läs några av de fina lovord hon fått:

”En av de som gjorde absolut mest avtryck under dagen var Yasmin Nilsson som föreläste om hur hennes liv förändrades när hon bröt nacken precis innan hon skulle börja på dansgymnasium. En fängslande historia som verkligen berörde. Köpte hennes bok direkt efter och sträckläste den. Rekommenderas mycket varmt.” – Sofia Hård (deltagare Girlpowerfestivalen i Sundsvall)

”Tack för en fantastisk dag med ett underbart föredrag. Jag tror inte något öga var torrt. Mina tårar kom under flera tillfällen. Tårar på grund av det hemska men också tårar på grund av det härliga. Din syn på hur man går vidare är inspirerande för alla, oavsett man hamnat i din situation eller ej. Din berättelse talar till och berör oss alla. Tack Yasmin!” – Arrangör i Sundsvall

”När livet störtdyker – Yasmin Nilson berättade om en dykolycka när hon var 14 år som krossade hennes nackkotor och förändrade hennes liv fullständigt. En knäpptyst sal lyssnade till hennes personliga beskrivning om hur hon vände sin livskris och hittade, eller rättare sagt, byggde upp en ny tillvaro där hon utbildade sig och idag lever ett rikt och aktivt liv. Det var säkert mer än en som fick nya perspektiv men också insåg vad man kan uppnå med stark vilja, och viktigt – vänner och nätverk. Hon fick kvällens längsta applåd.” – Christer Nordström, Huddinge HK

Självbiografi
År 2012 utkom Yasmin med sin självbiografi Yasmin – När livet störtdök. I samband med utgivningen blev hon bland annat intervjuad av Malou Von Sivers i Efter tio på TV4 samt av Ulrika Kärnborg i En bok, en författare på UR. Hon blev även intervjuad i Studio Ett på SR, lyssna här.

Podcasts
Yasmin är programledare i Soluret Pod. I Soluret möter Yasmin människor från alla samhällsskikt och fördjupar sig i deras livshistorier. Mellan mars 2014 – feb 2017 drev Yasmin den prisbelönta podden Timglaset, i vilken hon intervjuade inspirerande förebilder med fängslande livsöden. Timglaset tilldelades 2016 STIL-priset Hjärter Ess.

Utdrag ur juryns motivering: ”Årets pristagare ger möjlighet till fördjupade erfarenheter och historier som annars inte uppmärksammas i media, eller bara flimrar förbi som korta artiklar. Genom att ge röst till de som själva berörs och ge dem tiden att själva få berätta sin historia, synliggör årets pristagare erfarenheter som tidigare varit osynliggjorda. För att på så vis ha gjort världen lite större, tilldelas Yasmin Nilson och Max Arehn bakom Timglaset Pod 2016 års Hjärter Ess.

Besök gärna Yasmins hemsida, pressida eller Facebook-sidorna Soluret PodTimglaset Pod och Yasmin – När livet störtdök för mer information

Sagt om Yasmins föreläsning:

”En mycket lärorik föreläsning som berör på djupet. Yasmin förmåga att förmedla sin historia och dela sina erfarenheter på ett sakligt men samtidigt berörande sätt gör att man som åhörare lämnar med en många tankar som dröjer sig kvar och nya insikter. En stark berättelse om en ung person som tvingas ställa in och ställa om sina drömmar från en dag till en annan, och om att verkligen göra det och hitta en ny mening och nya drömmar. Det här är en berättelse om personlig utveckling, att hitta motivation och kärleken till livet. Jag kan varmt rekommendera den här föreläsningen till ALLA inte bara för oss som arbetar inom hjälpmedel eller själva är drabbade på ett eller annat sätt.”
 
Ann‑Marie Engdahl
Director Customer Insights ‑ Clinical Research

Permobil AB

Fotograf: Martina Holmberg.

För bokning eller mer information, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.